Radnikovi bokseri izvukli maksimum u prvom meču Regionalne lige

Prošlog vikenda bokseri Radnika imali su svoj prvi meč i najteži ispit u Regionalnoj ligi. Protivnici su im bili Zagrebački vitezovi, koji su u stvari kompletna reprezentacija Hrvatske, a većina osvajači medalja sa evropskih i svjetskih prvenstava.

Radnikovi bokseri izvukli maksimum u prvom meču Regionalne lige

Teoretski je to bio neravnopravan meč, ali su Radnikovi bokseri izvukli svoj maksimum i u većini borbi bili ravnopravni u ringu, što su mogli zaključiti i gledaoci putem direktnog tv prenosa.

Istina, u Radniku su pred sami put nastali problemi sa formiranjem tima. U super teškoj na put nije mogao Veletić koji je u isto vrijeme već nastupao na drugom ranije dogovorenom takmičenju, dok je Simeunović bio zauzet obavezama oko firme, a zamjenio ih je mladi Selimović koji je bio prelagan zalogaj za osvajača evropske i Mediteranske medalje Pratljačića.

Drugi problem je pomjeranje takmičara u teže kategorije kako bi popunili ekipu, čak trojice, a koji očito u težim kategorijama ne mogu pružiti svoj maksimum, sem Cvitanovića koji je i u težoj pobjedio vice šampiona Evrope i koji je se nametnuo kao jedan od najboljih boksera BiH i Radnika.

Osim njega u ringu je blistao i  prvak Balkana Rahimić i ponovo dokazao da je u regionu broj jedan.

U Radniku nisu zabrinuti rezultatom 16-4 u gostovanju, i smatraju da je ovo bio prvi test.

Za naredni meč će kao domaćini pokušati nastupiti u punom sastavu i uz korigovanje kategorija, pa se očekuje i bolji rezultat očekuje. Hrvati su očigledno najkompletnija ekipa u Regionu, ali se ni oni neće u revanšu lako privući protiv kompletnog sastava Radnika.

U naredna dva kola Radnik je  domaćin Mariboru i Crvenoj Zvjezdi, gdje se očekuje pravi spektakl.

-Nakon prvog kola Regionalne lige u ringu nije bilo autsajdera. Sve ekipe su dale maksimum, i ne smijemo nikoga potcjeniti, ali nadu za pobedom moramo imati, kažu u klubu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

161 cm

Promjena: -7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 13:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI