Ana iz Bijeljine ima samo 16 godina i nevjerovatan talenat

Veliko umijeće i talenat za slikanje posjeduje 16-godišnja Ana Drakul iz Bijeljine, čiji realistični portreti oslikani na platnu, izgledaju poput stvarnih lica ljudi.

Ana iz Bijeljine ima samo 16 godina i nevjerovatan talenat
FOTO: Bijeljina Danas

Biti vješt u sliakrstvu, može biti teško kada se radi o izrazima lica, ljudskoj anatomiji, sjenčenju i karakternim crtama koje su urezane na licu svakog od nas. Zbog toga je za slikanje portreta potrebno i mnogo vremena, a prije svega talenta.

Mlada gimnazijalka Ana Drakul, kako je ispričala za portal Bijeljina danas, od malih nogu je voljela da crta, boji, slika... Danas su to portreti koji izgledaju veoma realistično, naslikani akrilnim bojama.

„Za jedan portret mi je potrebno mjesec ili dva rada. Ranije sam najviše slikala poznate ličnosti" - ispričala nam je Ana.

Njen prvi portret "Baka", ujedno joj je i omiljeni. Prvi koji je nastao u radionici. Trenutno slika portret svog mlađeg brata i prvi put je to neko koga poznaje.

„Prvi put sad slikam nekog koga poznajem. To će mom bratu biti rođendanski poklon" - kaže Ana.

Slikanje portreta je, uz veliki talenat koji posjeduje, učila sa interneta, a prošle godine je odlučila i da upiše radionicu „Sfumato". Od tada je, kako kaže, njen talenat još više došao do izražaja.

„Kada sam upisala radionicu, moj učitelj Spomenko Đekić mi je mnogo pomogao i naučio me raznim tehnikama" - navodi Ana.

Kada smo je pitali da li planira upisati likovnu akademiju, kaže da će ipak svoj talenat iskoristiti na drugi način.

„Nisam planirala upisati likovnu akademiju. Upisaću arhitekturu ili grafički dizajn, nešto od to dvoje jer je oboje vezano za crtanje" - rekla je ova talentovana mlada Bijeljinka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA