Više sela pretrpjelo štetu

Olujno nevrijeme, praćeno obilnom kišom, vjetrom i ledom, koje je prethodnog dana zahvatilo sjeverozapadni dio opštine Bijeljina, najveću štetu nanijelo je mjesnim zajednicama Bukovica, Glavičorak, Piperci, Magnojević i Vršani, rekao je Srni šef Civilne zaštite u Bijeljini Drago Ristić.

Više sela pretrpjelo štetu

On je potvrdio da je na području opštine Bijeljina juče djelovalo 11 protivgradnih stanica, koje su ispalile 29 protivgradnih raketa.

Protivgradne stanice su djelovale i na području Velike Obarske, Crnjelova, Batkovića i Brodca.

Saradnik za odnose sa javnošću u Protivgradnoj zaštiti Republike Srpske Milenko Petrović rekao je da je zbog nevremena koje je zahvatilo distrikt Brčko, te opštine Bijeljinu i Pelagićevo, sa 15 protivgradnih stanica ispaljeno 48 protivgradnih raketa.

On kaže da je juče od 11.00 do 19.00 časova sistem protivgradne zaštite preveden u punu pripravnost na području Brčko distrikta, Petrova, Doboja, Gradačca, Žabara, Pelagićeva i Bijeljine, kada je praćeno šest oblačnih procesa, među kojima je iznad nebranjenog dijela Brčko distrikta bio i jedan superćelijski gradonosni proces.

Načelnik Odjeljenja za privredu i poljoprivredu Predrag Jović rekao je da je na terenu opštinska Komisija za procjenu štete, te da priprema plan procjene štete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA