U kovid bolnici u Bijeljini sedam pacijenata

Prema riječima infektologa bijeljinske bolnice dr Aleksandre Radojčić situacija u Kovid bolnici je stabilna. Smanjuje se broj pacijenata na bolničkom liječenju, kao i broj upućenih pacijenata, ali su kliničke slike i dalje veoma teške.

U kovid bolnici u Bijeljini sedam pacijenata

Radojčić je navela da je trenutno naliječenju u Kovid bolnici sedam bolesnika, od kojih su troje na respiratorima, a jedno na kiseoničnoj terapiji. U protekla 24 sata obavljen je jedan prijem.

"Ako nastavimo da se pridržavamo propisanih mjera zaštite protiv virusakorona i sprovodimo vakcinaciju, možemo da se nadamo da epidemiju držimo pod kontrolom, odnosno, nećemo imati teško oboljelih koji zahtijevaju bolničko liječenje. Međutim, ako se ne budemo ponašali disciplinovano ine budemo proveli vakcinaciju kako smo planirali, vrlo brzo možemo očekivati, možda čak i polovinom avgusta, porast broja novooboljelih", rekla dr Radojčić.

Ona je navela da do povećanja broja pozitivnih navirus korona mogu uticati i migracije stanovništva koje se u većem obimu očekuju tokom ljeta zbog godišnjih odmora.

Prema izvještaju Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, zaprotekla 24 sata u Srpskoj je registrovano 13 novozaraženih osoba virusom korona od kojih je jedna osoba iz Bijeljine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA