Bijeljinski odbornici usvojili izvještaj "Eko-depa"

Preduzeće "Eko-dep" u Bijeljini važan je privredni subjekat, ali nikada nije trebalo da bude na lokaciji na kojoj se nalazi, posebno zbog neprijatnih mirisa koji se u ljetnom periodu šire gradom, izjavio je šef odborničkog kluba SNSD-a u Skupštini grada Miroslav Milovanović tokom višečasovne rasprave o izvještaju o radu ovog preduzeća u 2020. godini i programu rada za 2021, koji su odbornici usvojili.

Bijeljinski odbornici usvojili izvještaj "Eko-depa"
FOTO: Srna

"SNSD je oduvijek ukazivao na taj problem. Nelogično je da ovo preduzeće ukazuje na pozitivno poslovanje u prošloj godini, a s druge strane kredite plaća Gradska uprava", rekao je Milovanović tokom skupštinske rasprave o ovom izvještaju, koji je obrazložio direktor Dragiša Marjanović.

Milovanović je u nastavku pete sjednice gradskog parlamenta podsjetio da u finansijskom izvještaju "Eko-depa" jasno piše da ovo preduzeće nema dovoljno likvidnih sredstava kako bi moglo plaćati te anuitete na godišnjem nivou.

"Ako sam dobro uočio, prošle godine je Gradska uprava platila oko 600.000 KM na ime tri kredita `Eko-depa`", rekao je Milovanović.

Marjanović je naglasio da se mora krenuti u odvojeno odlaganje otpada zato što na području Semberije postoji mnogo organskog otpada koji već u prvoj fazi raspadanja stvara neprijatne mirise.

"To je problem i mora se pojačati učestalost odvoza u ljetnom periodu", rekao je Marjanović.

Odbornik SDS-a Mirjana Orašanin ukazala je na problem odlaganja otpada u Bijeljini, te navela da izvještaj ne bi trebalo usvojiti.

"Naša deponija, koja je regionalnog karaktera, ne zadovoljava ekološku, ekonomsku, ali ni ni energetsku efikasnost", rekla je Orašaninova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA