Đurđević: Pohvale na račun Doma zdravlja

Na današnjoj sjednici Skupštine grada Bijeljina mnogo pohvala upućeno je na račun rada Doma zdravlja, dok je Program razvoja sporta vraćen na doradu jer ne sadrži nijednu proaktivnu mjeru razvoja sporta.

Đurđević: Pohvale na račun Doma zdravlja
FOTO: Bijeljina danas

Predsjednik Skupštine grada Aleksandar Đurđević rekao da je Program razvoja sporta prepisivački u odnosu na prethodne godine i da je vraćen gradonačelniku i Odjeljenju za društvene djelatnosti, a očekuje se da će se poslije dorade naći na sljedećoj redovnoj sjednici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Usvojili smo, što je među rijetkim izvještajima pohvalio i gradonačelnik Bijeljine, Izvještaj o radu Doma zdravlja u prošloj i planu poslovanja u ovoj godini", rekao je Đurđević i dodao da je izvještaj usvojen jednoglasno.

On je istakao da se moglo čuti mnogo pohvala na račun rada ove zdravstvene ustanove i njegovo domaćinsko poslovanje, a razmatranje je započelo aplauzom za medicinske radnike koji 15 mjeseci nemaju slobodnog dana niti vikenda budući da sve svoje vrijeme koriste kako bi pomogli drugima.

Đurđević je rekao da je jednoglasno usvojen i izvještaj o radu i planovima rada Direkcije za izgradnju i razvoj grada, a podšku su dobili i plan rada i izvještaj o radu preduzeća "Eko-dep", izvještaj SKUD "Semmberija".

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Perović novinarima je rekao da je u dosadašnjem radu Skupštine uočena nesigurnost kod direktora nekih ustanova čiji su izvještaji "puni nelogičnosti", a kao primjer je naveo preduzeća "Vode", "Eko-dep" i Centar za socijalni rad, koji, kako tvrdi, nema upotrebnu dozvolu.

Odbornik SNSD-a Zlatan Lazarević rekao je da o Izvještaju plana rada Javne ustanove "Vode" ne postoje nikakve primjedbe, te da su u dosadašnjem periodu obavili svoje obaveze na kanalskoj mreži onako kako treba.

"Kada je riječ o `Eko-depu`, tačno je da je izgradnjom eko deponije trebalo da se stane u kraj divljim deponijama što, nažalost, nije tako, ali tu je veća odgovornost drugih institucija i ustanova", rekao je Lazarević.

On je ukazao da je mali odziv na selu za korištenje usluga eko-deponije, gdje pod okriljem mraka odvoze smeće na Drinu ili Savu, te smatra da se ovaj problem mora sistemski rješavati.