Sudija privođen u Bijeljini kada i Tijana Ajfon, sada sudi na EP

Meč između Španije i Švedske je sudio Slavko Vinčić, sudija iz Slovenije koji je tokom prošle godine saslušan kao svjedok, nakon "druženja" sa srpskom starletom Tijanom Ajfon.

Sudija privođen u Bijeljini kada i Tijana Ajfon, sada sudi na EP

Tokom maja 2020. godine, policija je sprovela akciju "Kristal", kada je u jednoj vikendici u Bijeljini privedeno 36 lica, među kojima su se našli i slovenački arbitar, kao i srpska starleta Tijana Ajfon.

Policija je tada u vikendici pronašla drogu, oružje ali i hrpu novca. Kako se navodi, policija je pronašla 10 pištolja, 14 paketića kokaina, tri pancira, na desetine mobilnih telefona i laptopova, ali i 20.000 konvertibilnih maraka u kešu.

Arbitar Slavko Vinčić se branio riječima kako je slučajno dospio tu i da je samo na poslovnom sastanku.

"Slučajno sam se našao na tom placu, ja imam svoju kompaniju i bio sam u Bosni i Hercegovini na poslovnom sastanku. Prihvatio sam poziv na ručak i to je bila moja najveća greška, žalim zbog toga", rekao je Slavko Vinčić za slovenački list "Večer", a potom je nastavio:

"Sjedio sam za stolom s društvom, odjednom je došla policija i dogodilo se šta se dogodilo. Nemam nikakve veze sa grupom koja je uhvaćena i privedena, a ni moji poslovni partneri nemaju ništa s tim".

Sudija je nakon informativnog razgvora pušten na slobodu, a Tijana Maksimović (Tijana Ajfon) je nakon priznanja osuđena na godinu dana zatvora zbog organizovanja prostitucije.

Kako bilo, UEFA i dalje gaji ogromno povjerenje prema ovom arbitru jer je tokom godine bio glavni sudija na nekoliko utakmica Lige šampiona, sad je dobio povjerenje i za EURO u grupi elitnih sudija, a nakon meča Španija - Švedska, očekuje se da nastavi da sudi tokom daljeg toka prvenstva, piše "Telegraf.rs".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA