En Hatavej nije bila prvi izbor za ulogu u filmu "Đavo nosi 'Pradu"

Glumica En Hatavej se svojski potrudila da dobije ulogu Endi Saks u filmu "Đavo nosi Pradu", jer je prije toga ova uloga nuđena glumici Rejčel Mekadams - i to tri puta.

En Hatavej nije bila prvi izbor za ulogu u filmu "Đavo nosi 'Pradu"
FOTO: CHRISTIAN MONTERROSA/EPA

Komedija o "šefici iz pakla" i borbi Endi Seks da se snađe u svojim novim zaduženjima u modnom magazinu "Ranvej" (Runway) koji je prestižan poput "Voga", ove godine puni 15 godina.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Povodom toga zvijezde Meril Strip, En Hatavej, Emili Blant, kao i režiser Dejvid Frankel i ključni članovi tima prisjećali su se kako je bilo raditi na ovom ostvarenju, piše B92.

Nakon što je En prethodno tvrdila da je bila deveta osoba kojoj je ponuđena uloga ambiciozne novinarke koja je postala pomoćnica zastrašujuće Mirande Prisli, Frankel je rekao da je prvi izbor studija za ovu ulogu bila Rejčel Mekadams.

- Počeli smo da pregovaramo sa En da se dogovorimo, a to nije dobro prošlo sa studiom. Tri puta smo je nudili Rejčel Mekadams. Studio je bio uporan, a ona je odlučila da odbije svaki put - objasnio je Frankel.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Rejčel Mekadams je u tom trenutku iza sebe imala dva velika uspjeha u filmovima "Mean Girls" i "The Notebook" 2004. godine, dok je u to vreme En bila uglavnom poznata po ulogama u tinejdžerskim komedijama poput "Princezini dnevnici" i "Ella Enchanted".

Studio je želio afirmisanu dramsku glumicu, te su u obzir uzete i Skarlet Johanson, Natali Portman, Kejt Hadson i Kirsten Danst.

Međutim, En Hatavej nije odustajala i izborila se za ulogu sastajući se sa rukovodiocima i napisavši "zaposlite me" u zen bašti potpredsjednika studija.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA