Predstavljena knjiga "Bosanski rat"

U Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić" u Bijeljini sinoć je predstavljena knjiga "Bosanski rat" autora Dobrice Ćosića.

Predstavljena knjiga "Bosanski rat"

Profesor Darko Tanasković izjavio je da je ova knjiga višestruko značajna i zanimljiva.

"Sa dokumentarnog stanovišta ova knjiga daje doprinos da se spriječi pisanje istorije bosanskog rata isključivo u Haškom tribunalu. Ova knjiga donosi saznanja i zasnovana je na činjenicama i dokumentima, tako da je neosporiva", rekao je novinarima Tanasković koji je predstavio knjigu.

On je napomenuo da su knjigu prije čitanja počeli osporavati sa ideološkog stanovišta, kao što osporavaju sve što uradi i kaže Ćosić.

"Knjiga ostaje za budućnost kao dokumenat koji se ne može prevazići, te smatram da je ona najznačajniji prilog nastojanjima da se istina o ratu u BiH napiše objektivno", rekao je Tanasković.

On je istakao da je poruka ove knjige sama odbrana Ćosića, njegovog lika i djela, jer malo je zaslužnih ljudi u istoriji srpskog naroda koji su na takav način bili optuženi i oklevetani za sva zla koja su pogodila Jugoslaviju u proteklih 20 godina.

Dobrica Ćosić je rođen 29. decembra 1921. godine u selu Velika Drenova kod Trstenika. Školovao se u srednjoj Poljoprivrednoj školi u Bukovu kod Negotina ali je prekinuo školovanje za vrijeme Drugog svjetskog rata i kasnije završio Višu političku školu "Đuro Đaković".

Napisao je romane "Daleko je sunce", "Koreni", " Deobe", "Bajka", "Vreme smrti", "Vreme zla - Grešnik, Otpadnik, Vernik", "Piščevi zapisi", "Srpsko pitanje", "Pisci moga veka", "Kosovo" i "Prijatelji".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 11:00

    8°C
  • 14:00

    10°C
  • 17:00

    13°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

164 cm

Promjena: 7cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI