Pedagoški fakultet razvija saradnju sa ustanovama iz Vojvodine

Na Pedagoškom fakultetu u Bijeljini danas je potpisan Sporazum o saradnji sa Visokom školom strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Kikinde, koji podrazumijeva razvijanje saradnje sa ciljem uspostavljanja redovnih naučnih, stručnih, nastavnih i poslovnih veza.

Pedagoški fakultet razvija saradnju sa ustanovama iz Vojvodine
FOTO: Srna

Sporazum je potpisan i sa Društvom defektologa Vojvodine iz Novog Sada i Alijanse prosvetitelja Srbije iz Subotice.

Cilj sporazuma je uspostavljene bržeg razvoja naučno-stručno-istraživačkog potencijala, te obostrano unapređenje kvaliteta i efikasnosti na svim područjima rada.

Dekan Pedagoškog fakulteta Dalibor Stević rekao je novinarima da je ova saradnja dosta široka i da se ne odnosi samo na nastavno osoblje ili kadar.

"Odnosi se i na saradnju studenata, što je jako bitno i što nastojimo da njegujemo, da studenti imaju što više kontakata i da ostvaruju različita iskustva", naveo je Stević.

Direktor Visoke škole strukovnih studija za obrazovanje vaspitača iz Kikinde Angela Mesaroš Živkov rekla je da je današnje potpisivanje sporazuma značajno za ovu školu jer se uspostavlja saradnja između akademskih i strukovnih studija.

"Mi smo još prošle godine uspostavili ovu saradnju zahvaljujući kolegama, ali smo sada došli do momenta potpisivanja sporazuma", rekla je Živkova.

Ona je izrazila nadu da će zahvaljujuću sporazumu uspješno rješavati sve što predstoji i da će imati dugogodišnju saradnju.

"Naša škola je jedina visokoškolska ustanova u Srednjobanatskom okrugu i trudimo se da održimo određen nivo i uspostavimo saradnje na svim poljima rada", rekla je ona.

Ispred Društva defektologa i Alijanse prosvetitelja Marinela Šćepanović je istakla da je Društvo prvo uspostavilo saradnju sa Pedagoškim fakultetom prije skoro dvije godine.

Ona je navela da se ovo društvo bavi i naukom i praksom, i kao takvi su već 16 puta organizovali stručno-naučne skupove međunarodnog kontakta zahvaljujući čemu su uspostavili ovu saradnju sa Bijeljinom.

"Studenti novih programa koje je fakultet uveo kod nas mogu da steknu odgovarajuću praksu i vide načine rada, druga iskustva, sa kojima možda nemaju priliku da se upoznaju u svojoj sredini i da ih uporede sa znanjima steknutim na fakultetu", objasnila je Šćepanovićeva.

Gradonačelnik Kikinde Nikola Lukač istakao je da je ovaj vid saradnje izuzetno značajan za Kikindu i ovaj dio Srbije, a da neraskidive veze Srpske i Srbije daju mogućnost da se saradnja ostvaruje sa pojedinim gradovima i institucijama Republike Srpske.

Gradonačelnik Bijeljine LJubiša Petrović, koji je prisustvovao sastanku, izrazio je ponos što Bijeljinu krase kvalitetni fakulteti Univerziteta Istočno Sarajevo i pozvao gradonačelnika Kikinde da se između ova dva grada uspostavi šira i veća saradnja od postojeće.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA