Taksista vozio pijan, pa isključen iz saobraćaja

Policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina iz saobraćaja su isključili vozača taksi vozila jer je za vrijeme obavljanja usluge prevoza putnika vozio sa 1,14 g/kg alkohola u organizmu.

Taksista vozio pijan, pa isključen iz saobraćaja
FOTO: Bijeljina danas

- Prilikom obavljanja svojih redovnih poslova i zadataka, policijski službenici Policijske stanice za bezbjednost saobraćaja Bijeljina, 17.06.2021. godine oko 22,20 časova, u Bijeljini, u ulici Dušana Baranjina, zaustavili su taksi vozilo kojim je upravljao vozač D. D. Tom  prilikom zvršeno je alkotestiranje vozača, koji je u vrijeme zaustavljanja obavljao poslove vozača taksi vozila. Utvrđeno je da D.D. ima 1,14 g/kg alkohola u organizmu, saopšteno je iz PU Bijeljina.

Prema Zakonu o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima BiH, vozač vozila kome je upravljanje osnovno zanimanje, a u trenutku kontrole obavljaja poslove tog zanimanja, smatraće se da je pod dejstvom alkohola ako se utvrdi da količina alkohola u krvi iznosi više od 0,00 g/kg.

Iz PU Bijeljina navode da je u mjesecu maju iz saobraćaja isključeno 149 vozača dok je zbog vožnje pod dejstvom alkohola isključeno je 129 vozača.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA