Vile, princeze i prinčevi u vrtiću "Čika Jova Zmaj"

U JU Dječiji vrtić "Čika Jova Zmaj" danas je organizovan tradicionalni maskenbal. Vaspitačice i roditelji mališana su zajedničkim snagama osmislili i napravili kostime za dječicu. Tema maskenbala su bili likovi iz bajki pa smo danas bili u prilici vidjeti veliki broj vila, princeza, prinčeva i drugih kostima koje su mališani ponosno nosili.

Vile, princeze i prinčevi u vrtiću "Čika Jova Zmaj"

Nakon defilea koji su zajedno sa svojim vaspitačicama obavili na Gradskom trgu, prigodan program je nastavljen u dvorištu centralnog objekta vrtića "Čika Jova".

- Zašto smo se opredijelili za temu bajki? Zato što čitanje bajki ima direktan pozitivan uticaj na razvoj djeteta. U prvom redu, moralni uticaj jer djeca kroz bajke upoznaju dobre i loše načine ponašanja ali razvijaju i socijalnu i emocionalnu inteligenciju naših najmlađih", rekla je Snježana Kašiković, psiholog u vrtiću "Čika Jova Zmaj".

Prema načelima psihološke nauke, optimalno vrijeme za upoznavanje djece sa svijetom bajki je uzrast između četvrte i sedme godine tokom kojeg su djeca spremna pravilno razumjevati i prisvajati smislove i pouke bajki.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA