"Stvoreni uslovi za početak gradnje auto-puta od Rače do Bijeljine"

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Vlada Srpske do sada u strateške projekte u gradu Bijeljina izdvojila više od 400 miliona KM i da će realizacija dogovorenih projekata biti nastavljena.

"Stvoreni uslovi za početak gradnje auto-puta od Rače do Bijeljine"
FOTO: Srna

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa rukovodstvom grada Bijeljine poručila da mora postojati saradnja lokalnih i republičkih vlasti radi realizacije projekata.

Ona je navela da je na sastanku bilo riječi o projektu auto-puta od Bijeljine do Rače, ukazavši da se puno ulaže projekte vodoprivrede, poljoprivrede, Drinski nasip.

Prema njenim riječima, neophodno je da gradska uprava završi svoje obaveze da bi republičke vlasti mogle da dalje da reaguju.

"Svako treba da radi svoj dio posla i da uz dobru saradnju dođemo do realizacije projekata", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je ocijenila da Bijeljina ima dobru budućost, kao i Republika Srpska, te da su rezultati pokazali da je Republika iz krize izašla ojačana i da se stvaraju dobre pretpostravke za privredu.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je da će Vlada i dalje pomagati Bijeljinu i građane ovog grada.

On je rekao da su svi dogovoreni projekti u Bijeljini u fazi realizacije, ističući da je eksproprijacija trase auto-puta od Rače prema Bijeljinizavršena u 95 odsto.

"Vlada Republike Srpske ne gleda političku pripadnost i odnosiće se prema građanima Semberije odgovorno, kao što je to radila i do sada", rekao je Višković.

Kada je riječ o Drinskom nasipu, Višković je rekao da će se u narednom periodu morati ići na javni interes i plan parcelacije, jer sada postoji blokadu projekta.

On je rekao da je na sastanku razgovarano i o rješavanju pitanja u preduzeću AD "Grad", kao opšteg interesa, kao i o Banji Dvorovi, koja je, kako je naveo, biser Semberije i zaslužuje da dođe u rang ostalih banja u Srpskoj.

"Spremni smo da se Banja Dvorovi prenese na nivo Republike zbog znakonskih smetnji koje sada postoje za ulaganja", rekao je Višković i dodao da je prijedlog da Skupština grada Bijeljina donese odluku o vlasništvu kada je riječ o Banji Dvorovi.

Srpski član i predsjedavajući Predsjedništva BiH Milorad Dodik poručio je da je republička vlast voljna da podstiče projekte i da će svi koje su ranije dogovarani biti realizovani.

On je naveo da ćenovac za auto-put, Drinski nasip obezbijediti Republika, dodajući da su stvoreni uslovi da ove godine počnu radovi na auto-putu.

"Ni jedan od projekata nije zaustavljen i sve funckioniše kako to predviđa Ustav i zakon", rekao je Dodik.

On je naveo da prihodi od indirektnih i direktnih poreza rastu i rašće prihodi u ovom gradu.

"Tu smo da podržavamo projekte i radimo zajedno. Hvala na gostoprimstvu gradonačelniku", rekao je Dodik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA