Cvijanović: Vlada za projekte u Bijeljini izdvojila 400 miliona KM

Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas da je Vlada Srpske do sada u strateške projekte u gradu Bijeljina izdvojila više od 400 miliona KM i da će realizacija dogovorenih projekata biti nastavljena.

Cvijanović: Vlada za projekte u Bijeljini izdvojila 400 miliona KM
FOTO: Srna

Cvijanovićeva je nakon sastanka sa rukovodstvom grada Bijeljine rekla da je razgovarano o započetim i budućim projektima, te da je ukazano da saradnja između republičkih i lokalnih vlasti mora da teče dobro i neometano ukoliko se želi realizacija projekata.

Prema njenim riječima, jedan od strateških projekata je i auto-put koji će Bijeljinu povezati sa Beogradom, a cilj je da bude završen za pet godina.Kada je u pitanji Semberija, kaže Cvijanovićeva, najviše se ulaže u poljoprivredu, sa naglaskom na vodoprivredu.

Ona je navela da, kada je u pitanju Drinski nasip, grad treba da uradi svoj dio posla koji se odnosi na eksproprijaciju da bi republičke institucije mogle da reaguju dalje i realizuju važan projekat.

"Svako treba da radi svoj dio posla i da uz dobru saradnju dođemo do realizacije projekata", rekla je Cvijanovićeva.

Kada je riječ o projektima u oblasti obrazovanja, kaže Cvijanovićeva, na sastanku je ukazano da će sve što bude neophodno kada je u pitanju sanacije i dogradnje školskih objekata biće realizovano.

"Mnogo toga je urađeno kada je u pitanju školskih objekta i pratećih objekata, poput fiskulturnih sala", rekla je ona.

Kada je u pitanju predškolsko obrazovanje, kaže Cvijanovićeva, Vlada je intervenisala dosta prethodnih godina, a na sastanku je razgovarano o projektu izgradnje modernog vrtića koji će moći da primi 500 djece.

Ona je navela da je pretpostavka za to da početne korake odradi gradska uprava, jer tek tada republičke institucije mogu da reaguju.

"Opredjeljeni smo da se ovdje bavimo i projektom izgradnje višenamjenskog sportskog centra koji podrazumijeva ozbiljna sredstva, a opet svaka aktivnost mora da pođe od gradske uprave", rekla Cvijanović.

Ona je ocijenila da Bijeljina ima dobru budućost, kao i Republika Srpska, te da su rezultati pokazali da je Republika iz krize izašla ojačana i da se stvaraju dobre pretpostavke za privredu i novo zapošljavanje.

"Republika će pomoći i otvaranje nove industrijske zone, a početne korake moraju da preduzmu lokalne vlasti i da ponude stimulacije koje će privući nekoga da dođe ovdje, jer je Republika sa svoje strane obezbijedila konkurentu poresku politiku ", rekla je Cvijanovićeva.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA