Višković: Vlada će i dalje pomagati Bijeljinu

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković poručio je danas da će Vlada Srpske i dalje pomagati Bijeljinu i građane ovog grada.

Višković: Vlada će i dalje pomagati Bijeljinu
FOTO: Srna

On je rekao da su svi dogovoreni projekti u Bijeljini u fazi realizacije, ističući da je eksproprijacija trase auto-puta od Rače prema Bijeljine završena u 95 odsto.

"Vlasnici parcela na tom potezu su dobili preko 12 miliona KM za zemljište koje su imali na toj trasi. Mi dalje idemo sa ekproprijacijom prema Brčkom i dalje prema Vukosavlju", rekao je Višković.

Kada je riječ o Drinskom nasipu, Višković je rekao da će se u narednom periodu morati ići na javni interes i plan parcelacije, jer sada postoji blokada projekta.

"To je nedopustivo. Mi moramo štititi javni interes, moramo štiti grad. U narndom periodu ćemo presjeći agoniju koja traje nekoliko godina", rekao je Višković.

Kada je riječ o industrijski zonama, kaže Višković, republičke vlasti su pomogle gradu i dale zemljište za njihovu izgradnju.

On je naveo da je goruće pitanje preduzeća AD "Grad" u Biejljini, kao preduzeća od opšteg interesa, koje je u finansijskim problemima, te da je dogovoreno sa gradonačelnikom Bijeljine kako to pitanje da se riješi.

"Vlada je spremna, da to prenese na grad Bijeljinu. Moraju se ispoštovati procedure", rekao je Višković i dodao da će se pristupiti izmjeni statuta preduzeća kako bi gradu bilo dato u nadležnost.

On je rekao da je na sastanku razgovarano i o Banji Dvorovi, koja je, kako je naveo, biser Semberije i zaslužuje da dođe u rang ostalih banja u Srpskoj.

"Spremni smo da se Banja Dvorovi koja je sada u vlasništvu grada prenese na nivo Republike zbog znakonskih smetnji koje sada postoje za ulaganja", rekao je Višković i dodao da je prijedlog da Skupština grada Bijeljina donese odluku o vlasništvu kada je riječ o Banji Dvorovi.

On je istakao da Vlada Republike Srpske ne gleda političku pripadnost i odosiće se prema građanima Semberije odgovorno, kao što je to radila i do sada.

"Vlada će u značajnoj mjeri i dalje pomagati ovaj grad.Samo kroz Agrarni fond skoro duplo veća su sredstva koja dolaze u ovaj grad", rekao je Višković i dodao da se stvaraju pretpostavke da grad Bijeljina hrani Republiku Srpsku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA