NAGRAĐENI MALI EKOLOZI Osnovci iz Bijeljine pokazali kako se treba brinuti o životnoj sredini

Učenici Osnovne škole "Vuk Karadžić" iz Bijeljine učestvovali su na nagradnom konkursu "Otpadom ukrasi, Planetu spasi!" i ostvarili sjajne rezultate.

NAGRAĐENI MALI EKOLOZI Osnovci iz Bijeljine pokazali kako se treba brinuti o životnoj sredini
FOTO: Bijeljina danas

Udruženje Ekosfera je i ove godine pod pokroviteljstvom Fonda za zaštitu životne sredine i energetske efikasnosti Republike Srpske i u saradnji sa Ronilačkim klubom „Delfin" Banja Luka po šesti put organizovalo akciju „OTPADOM UKRASI, PLANETU SPASI 6".

Ideje Udruženja Ekosfera sa ciljem očuvanja životne sredine kroz učešće u nagradnim konkursima, poslednje dvije godine prate ekološki osviješćena djeca iz Bijeljine.

U kategoriji "Smeće od nas kreće" koja je formirana sa ciljem širenja svijesti o važnosti pravilnog upravljanja otpadom i promovisanja sredine u kojoj se pravilno upravlja otpadom.

Prvo mjesto je osvojio Mihajlo Ostojić (učenik II razreda) iz Bijeljine sa radom "POMOĆ PLANETI ZEMLJI".

Po istoimenom konkursu iz 2020. godine na temu "Majstor i šegrt" sa ciljem stvaranja predmeta nove upotrebne vrijednosti od otpadnog materijala, Mihajlo Ostojić je osvojio drugo mjesto sa radom „Držač za knjige".

U kategoriji „Otpadnici" u kojoj su takmičari imali zadatak da osmisle pjesmu i snime video na temu ekologija/ zaštita prirode/ voda/ vazduh/ otpad "Družina Otpdnici" sa istoimenom pjesmom plasirala se na treće mjesto u sastavu:

• Irena Vidaković (učenik II razreda)

• Mihajlo Ostojić (učenik II razreda)

• Mihajlo Mićić (učenik II razreda)

• Dušan Lukić (učenik II razreda)

• Rade Vidaković (učenik V razreda OŠ „Vuk Karadžić" i II razreda Muzičke škole „Stevan Stojanović Mokranjac").

Podsticaj za realizaciju i uspjeh koji nije izostao pronašli su u porodici, a ličnim primjerom sadnje u dvorištu škole koju pohađaju JU OŠ „Vuk Karadžić" Ledinci pokazali su kako treba brinuti o životnoj sredini.

Velikim koracima mali ekolozi koračaju kroz život i šalju važne poruke o zaštiti životne sredine kroz svoje radove.

Podržite ih i pridružite im se u narednom periodu da sačuvamo ono što nam je najvažnije NAŠE ZDRAVLJE I ZDRAVLJE PLANETE ZEMLJE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA