Perić: Nedjelja, dan za porodicu i odmor?

Kao odbornik u Skupštini Grada Bijeljina, podnijeću inicijativu "Nedjelja, dan za porodicu i odmor", a sve u cilju donošenja Odluke od strane Skupštine Grada Bijeljina, kojom bi se, za početak i u prvom mahu, trgovinskim, zanatskom – preduzetničkim i drugim radnjama uslužnih djelatnosti, ograničilo i skratilo radno vrijeme nedjeljom do 14 časova, poručio je Danijel Perić, odbornik u Skupštini Grada.

Perić: Nedjelja, dan za porodicu i odmor?
FOTO: Bijeljina danas

Perić navodi da je svjestan činjenice da je teško odmah ići u pravcu potpune obustave rada nedjeljom, te da je za takve odluke neophodan širi društveni konsenzus čiji je neizostavni dio i mijenjanje svijesti potrošača, kao i promjena zakonske regulative na nivou čitave države.

- Moj lični stav, kao čovjeka i odbornika jeste da je nedjelja praznični dan, dan za porodicu i odmor, te da vođeni time moramo misliti na naše mnogobrojne sugrađane kojima je to uskraćeno i koji su na neki način diskriminisani u odnosu na one koji taj dan ne rade. Prema rezultatima ankete koju je proveo Sindikat trgovine, ugostiteljstva, turizma i uslužnih djelatnosti Republike Srpske, 94,31 posto osoba smatra da je potrebno u potpunosti zabraniti rad nedjeljom u trgovinama.Vidjeli smo svi nakon uvođenja i trajanja perioda policijskog časa da se kupovina može obaviti i u skraćenom radnom vremenu, a da ne bude smanjena prodaja. Ovo se prvenstveno odnosi na prehrambene radnje i markete. Neko sam ko može da govori na ovu temu, znam kako je kad ti roditelji rade vikendom, koliko porodica trpi. Nedjelja kao poslednji dan u sedmici, predstavnja sponu između odlazeće i dolazeće sedmice, ali isto tako i dan koji se, do ne tako davne prošlosti, smatrao danom odmora, navodi Perić.

On se nada se da je neradna nedjelja u programu Gradske uprave i da će se njegova incijativa u formi Odluke što prije naći pred odbornicima Skupštine grada Bijeljina.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 05:00

    8°C
  • 08:00

    9°C
  • 11:00

    15°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

93 cm

Promjena: -2cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI