Policija pisala prekršaje i danju i noću: Lijevak u Bijeljini, kontrolisano svako vozilo

Nije bilo praštanja. Kažnjen je ko god je za volanom prekršio zakon. Policija je pisala prekršaje i danju i noću. Cilj je da se spriječe tragedije na putevima.

Policija pisala prekršaje i danju i noću: Lijevak u Bijeljini, kontrolisano svako vozilo
FOTO: Info Bijeljina

Tako je izgledala pojačana kontrola učesnika u saobraćaju pod nazivom "Vozi oprezno putuj bezbjedno", koju je Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske izvelo od 15. do 17. jula, a ekipa InfoBijeljina je bila sa policajcima na terenu u Bijeljini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Ministarstvo unutrašnjih poslova na teritoriji Republike Srpske je u periodu od 15. do 17. jula sprovodilo pojačanu kontrolu učesnika u saobraćaju, uz primjenu tzv. lijevka, koji se u suštini bazira na kontroli svih učesnika u saobraćaju, na određenoj dionici puta, gdje se upotrebom svjetlosno saobraćajne signalizacije učesnicima u saobraćaju prevashodno daje upozorenje da se na određenoj dionici puta odvija određena aktivnost pripadnika policije", rekao je Milan Nešković, komandir Policijske stanice Bijeljina 2.

Sama akcija i ovakav princip rada pripadnika MUP Republike Srpske ima preventivno - represivni karakter.

- Naš zadatak u ovakvim akcijama nije samo puko sankcionisanje učesnika u saobraćaju zbog počinjenih prekršaja, nego i preventivni dio, tj. da većinu učesnika u saobraćaju odvratimo od činjenja prekršaja, naročito od onih najtežih, a to je od alkohola ili psihoaktivnih supstanci - dodao je Nešković.

Akcija se sprovodila u različitim vremenskim intervalima, kako dnevnim, tako i večernjim.