Kontrola Poreske uprave RS: Kazne i u Bijeljini

Inspektori Poreske uprave Republike Srpske su, u okviru ranije započete akcije pojačanih kontrola evidentiranja prometa preko fiskalnih kasa i kontrola prijavljivanja radnika u Jedinstveni sistem registracije, kontrole i naplate doprinosa, širom RS u protekloj sedmici obavili 119 kontrola, te su u 64 slučaja utvrdili nepravilnosti.

Kontrola Poreske uprave RS: Kazne i u Bijeljini
FOTO: GORAN ŠURLAN/RAS SRBIJA

Zbog toga su izdata 72 prekršajna naloga na ukupan iznos kazne od 202.000 maraka.

Istovremeno, inspektori su za 36 poreskih obveznika izrekli usmeno rješenje, tj. mjeru privremene zabrane obavljanja djelatnosti koja neće biti izvršena ukoliko poreski obveznici u roku od 72 časa od izricanja mjere, u skladu sa Zakonom o fiskalnim kasama, uplate izrečenu novčanu kaznu.

Takođe, izrečena su i dva pisana rješenja o privremenoj zabrani obavljanja djelatnosti, u trajanju od 15 i 30 dana. Pored toga, u okviru ovih kontrola inspektori Poreske uprave RS su otkrili i tri neprijavljena radnika.

Ubjedljivo najviše nepravilnosti u protekloj sedmici utvrđeno je kod poreskih obveznika sa područja koje pokriva Područni centar Poreske uprave RS u Zvorniku, gdje su od 25 izvršenih kontrola nepravilnosti utvrđene kod čak 21 poreskog obveznika, što je trećina ukupno utvrđenih nepravilnosti u posebnim kontrolama protekle sedmice.

Zbog utvrđenih nepravilnosti u okviru ove akcije prošle sedmice su sankcionisani poreski obveznici iz 25 lokalnih zajednica širom Republike Srpske, i to iz: Banjaluke, Gradiške, Кotor Varoši, Prijedora, Novog Grada, Кozarske Dubice, Oštre Luke, Ugljevika, Šamca, Donjeg Žabara, Bijeljine, Gacka, Ljubinja, Petrova, Dervente, Teslića, Srebrenice, Vlasenice, Zvornika, Rudog, Pala, Han Pijeska, Sokoca, Istočnog Novog Sarajeva i Istočne Ilidže.

Inspektori Poreske uprave RS će i u narednim danima nastaviti sa ovom akcijom pojačanih kontrola na teritoriji cijele Republike Srpske. Кontrole će u okviru ove akcije biti vršene svakog radnog dana, ali i u dane vikenda i to u smjenama.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA