Prijem u Gradskoj upravi povodom Kurban Bajrama

Gradonačelnik LJubiša Petrović upriličio je tradicionalni prijem povodom praznika Kurban Bajrama sa ciljem da vjernicima islamske vjeroispovjesti uputi čestitke povodom praznika i želje da ih provedu u miru i blagostanju.

Prijem u Gradskoj upravi povodom Kurban Bajrama

„Ovo je prilika, da po principu dobre tradicije saberemo utiske prethodne saradnje, da u dobrom raspoloženju pričamo o svemu onome što će doprinijeti da ljudi žive srećnije, bezbjednije i da porodica kao osnovni stub našeg društva bude sačuvana", dodao je gradonačelnik Petrović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Samir Baćevac, delegat u Vijeću naroda Republike Srpske istakao je da ovakvi susreti predstavljaju odraz tolerancije koja je dominantna u Bijeljini, a sa druge strane tako rijetka za ostale lokalne zajednice, ali i cijeli ovaj region.

Prema riječima, Samira efendije Camića, glavnog imama Medžlisa Islamske zajednice u Bijeljini, Islamska zajednica proslavlja u toku godine dva Bajrama, Ramazanski i Kurbanski, i za njihovu zajednicu veoma je značajno kada imaju mogućnost da radost ovih praznika mogu da podijele sa svojim komšijama.

Svi prisutni na prijemu, složni su u jednom mišljenju da tradiciju dobrih međuljudskih odnosa, a koja se prožima kroz saradnju i suživot, treba njegovati i u buduće, kao osnovu i primjer budućim generacijama.

Nakon prijema Gradonačelnik je posjetio porodicu Salkanović iz Bijeljine i čestitao im praznik.