Anđela Knežević na spisku reprezentacije BiH za Evropsko prvenstvo

Na adresu karate kluba UNSU stigao је spisak kadetske, juniorske i U21 seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine za predstojeće prvenstvo Evrope u Finskoj. Među pozvanima od strane selektora našla se i Anđela Knežević članica ovog bijeljinskog kluba.

Anđela Knežević na spisku reprezentacije BiH za Evropsko prvenstvo

- Kneževićeva je aktuelna je prvakinja Republike Srpske i viceprvakinja Bosne i Hercegovine. Najbolje je plasirana juniorka na svjetskoj rang listi u kategoriji (-48kg). Ona je svojim rezultatima zaslužila ovaj poziv, a na nama u klubu je obaveza da obezbijedimo sredstva za kvalitetne pripreme i sam odlazak i nastup u Finskoj. Kada kažemo da će Republika Srpska u Reprezentaciji Bosne i Hercegovine u sve tri selekcije na predstojećem Evropskom šampionatu imati predstavnike iz samo pet klubova, u sedam kategorija, onda je jasno da se radi o uspjehu na koji smo ponosni. Što je najvažnije, možemo reći da kao klub imamo kontinuitet kvalifikovanja naših takmičara na veliku i zvaničnu međunarodnu scenu, navode u kk "UNSU".

Iz UNSU-a podsjećaju da imaju ograničen budžet kluba, i da se nalaze u vrlo teškoj finansijskoj situaciji te da jedino rješenje koje imaju je da se obrate Gradskoj administraciji za razumijevanje i pomoć.

- Imajući u vidu, da smo prije dvije godine imali kandidate za Svjetsko prvenstvo u Čileu, kada zbog nedostatka fnananijskih sredstava naš najbolji senior Saša Nedić nije putovao i tako propustio i priliku za Evropsko prvenstvo u Budimpešti, zaista bi previše bilo da nam se ponove takve stvari. Smatramo da Bijeljina kao Evropski grad sporta treba da nam pomogne u realizaciji odlaska na takmičenje. Grad Bijeljina je ponovo na ispitu i to onom u kojem će nam jasno reći da li nam trebaju ovakvi nastupi, da li mi treneri i klubovi treba da težimo ostvarenju velikih međunarodnih rezultata ili da se bavimo lokalnim nivoom takmičenja. Kao klub poslednjih godina na izboru sportista dajemo najbolje i najperspektivnije sportiste grada, a i Republike Srpske, iznjedrili smo značajan broj reprzentativaca kako Bosne i Hercegovine tako i Srbije i imamo međunarodne rezultate, čime pokazujemo da možemo, da imamo kvalitet i znanje, ali da su nam za ostvarenje najviših ciljeva potrebni bolji uslovi i pomoć zajednice. U ime UO kluba, već smo se obratili Gradskoj upravi, prije svih Gradonačelniku i predsjedniku Skupštine, od kojih očujemo pozitivne reakcije, vjerujući da će nam izaći u susret i pomoći u realizaciji odlaska na Evropsko prvenstvo, naveli su iz UNSU-a

Evrpski šampionat za kadete, juniore i mlađe seniore održava se između 20 i 22 avgusta u Finskom Tampereu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA