A.D. "Grad": Preduzeće "Duvan" nezakonito koristi zemljište, nadležni da reaguju

Iz A.D. "Grad" pozivaju nadležne državne i lokalne institucije da reaguju po pitanju neovlašćenog zauzimanja poljoprivrednog zemljišta od strane preduzeća "Duvan".

A.D. "Grad": Preduzeće "Duvan" nezakonito koristi zemljište, nadležni da reaguju
- Zbog neovlašćenog, nezakonitog ulaska i samovlasnog zauzimanja poljoprivrednog zemljišta u vlasništvu A.D."GRAD" Bijeljina od strane DUVAN AD Bijeljina, pozivamo nadležne državne i lokalne institucije da reaguju po ovom pitanju i zaštite nas od ovakvih i sličnih postupaka, navodi se u saopštenju.

Poljoprivredno zemljište se nalazi u industrijskoj zoni, na lokaciji Agrotržnog centra u Bijeljini i prostire se u dijelu uz obilaznicu i dijelu iza stočne pijace, površine 86.990 m2 i 42.500 m2.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Za izdavanje navedenog zemljišta u zakup pokrenut je postupak licitacije, gdje je DUVAN AD Bijeljina ponudio najveći izlicitirani iznos, ali potom izbjegao potpisivanje ugovora o zakupu i neovlašteno ušao u posjed istog. Tom prilikom odmah je pristupio obrađivanju jednog dijela zemljišta, navode iz A.D. "Grad".

Iz "Grada" navode da su o svemu obavješteni MUP Bijeljina i Osnovni sud u Bijeljini.

- Postupak rješavanja ovog predmeta je u toku, ali i ovom prilikom od nadležnih institucija tražimo da daju prioritet u rješavanju ovog predmeta. Na ovaj način nanijeta je šteta preduzeću A.D."GRAD" Bijeljina, dodaju iz A.D. "Grad".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA