Milanović: Brus Li ima veze sa Srbijom isto koliko i Tesla

Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović prilikom posjete Oklaju, selu nedaleko od Knina, komentarisao je kritike iz Srbije povodom odabira lika Nikole Tesle za hrvatsku kovanicu evra kazavši kako Brus Li ima veze sa Srbijom otprilike jednako kao i Tesla.

Milanović: Brus Li ima veze sa Srbijom isto koliko i Tesla
FOTO: Nezavisne

"Tesla je Amerikanac. On je rođen u Hrvatskoj. Toliko su ga ozbiljno shvatali u Hrvatskoj pa i u Beču da je pobjegao u Ameriku", kazao je Milanović.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Predsjednik Hrvatske otkrio je kako je prijedlog za lik Tesle na kovanici hrvatskog evra bila ideja njegovog saradnika, te je naglasio je kako je on kulturna, misaona, naučna i kognitivna baština cijelog čovječanstva.

"Hrvatska je s Teslom imala krizu identiteta i to je bila nejasna ljubav. Svojatati Teslu možda nije u redu od Hrvatske, a od Srbije još manje", kazao je Milanović, prenosi klix.ba.

Komentarišući Teslinu vezu sa Srbijom pomenuo je naziv aerodroma u Beogradu koji se zove upravo po njemu kazavši da su ga mogli nazvati i po Brus Liju, te da Li i Tesla imaju otprilike jednake veze sa Srbijom.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Milanović je kazao i kako je Nikola Tesla u Srbiji proveo manje vremena nego on u jučerašnjoj posjeti Oklaju.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA