Pavlović mjesecima izbjegava platiti izlicitirane milione za „Aqua City“

Slobodan Pavlović je probio još jedan rok da uplati milionski iznos, koji je prije dva i po mjeseca ponudio za kupovinu svoje propale firme „Aqua City“, a koja se prodaje u izvršnom postupku. Ipak, s obzirom na to da su tri najpovoljnije ponude bile njegova i firmi čiji je on vlasnik, dobio je još mjesec dana da taj iznos plati.

Pavlović mjesecima izbjegava platiti izlicitirane milione za „Aqua City“
FOTO: BN TV

Imovina preduzeća „Aqua City" prodavana je zbog duga na zahtjev Bobar banke u stečaju, a Pavlović je na licitaciji održanoj 10. maja ponudio 4,9 miliona KM za nju.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

To je bio najveći ponuđeni iznos, dok su njegove firme „Slobomir Nekretnine" i „Slobomir P Univerzitet" ponudile nešto manje iznose i licitaciju završile kao drugorangirani, odnosno trećerangirani ponuđač.

S obzirom na to da u zakonom predviđenom roku od mjesec dana Pavlović nije uplatio izlicitirani iznos, sud je pozvao drugorangiranog ponuđača, odnosno njegovu kompaniju „Slobomir Nekretnine" da uplati izlicitirani novac. I ovom ponuđaču je ostavljen rok od mjesec dana, koji je, takođe, prošao, a novac i dalje nije uplaćen.

„Imovina preduzeća "Aqua City" nije prodata, odnosno drugi po redu najpovoljniji ponuđač do danas nije uplatio ponuđeni iznos. Sud će, shodno Zakonu o izvršnom postupku, pozvati trećeg po redu najpovoljnijeg ponuđača da uplati ponuđeni iznos", kazali su za CAPITAL u Okružnom privrednom sudu u Bijeljini.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Treći najpovoljniji ponuđač je Pavlovićeva firma „Slobomir P Univerzitet", tako da će pored 60 dana koje je već „potrošio", Pavlović dobiti još 30 dana da pokuša pronaći novac za kupovinu.

Imovina preduzeća „Aqua City" ponuđena je po drugi put na prodaju 10. maja, a početna cijena iznosila je 3,49 miliona KM.

Ukupna potraživanja Bobar banke od preduzeća "Aqua city", po osnovu ugovora o kreditu, na kraju juna prošle godine iznosila su 4,6 miliona KM, a banka ih je za 4,2 miliona prodala Gordanu Pavloviću i njegovom "Pavgordu".

Međutim, sud je odbio prijedlog „Pavgorda" da stupi u ovaj izvršni postupak, nakon čega je „Pavgord" podnio prijedlog za stečaj preduzeća „Aqua city".

Zbog spornog potraživanja „Pavgord" je podnio zahtjev i za stečaj još jedne Pavlovićeve firme -„Slobomir", u kojoj je stečajnakon toga i otvoren.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA