Kujica rizikujući svoj život spasila vlasnicu od poskoka i zadobila ugriz

Keruša Lenka, rase belgijski ovčar Malinoa, pokazala je da je čovjekov vijeran prijatelj čak i po cijenu sopstvenog života. Kućni ljubimac je spasio svoju vlasnicu Slađanu Džamić ujeda poskoka u selu Gornja Velika Vrbnica kod Aleksandrovca.

Kujica rizikujući svoj život spasila vlasnicu od poskoka i zadobila ugriz

Dok su Džamići brali maline na svom posjedu u žbunu je stajao sklupčan veliki poskok, koga Slađana nije primijetila, objavile su "Nezavisne Narodne Novine Rasinskog Okruga".

Lenka se ispriječila ispred svoje vlasnice i počela da reži na zmiju.Gmizavac je psa ujeo za vilicu, ali vjerna i hrabra Lenka nije posustajala jer je imala samo jedan cilj - da spasi svoju gazdaricu.

Dok je Lenka sve vrijeme lajala i režala, zmiju je u žbun otjerao Slađanin suprug.Pola sata nakon ujeda, vilica hrabre Lenke je otekla. Dobila je i povišenu temperaturu i drhtavicu.

Odvezena je u Veterinarsku stanicu u Aleksandrovcu gdje je primila serum i injekcije protiv bolova.

Dva dana kasnije otok sa vilice Lenke se povukao.

Lenka učestvuje u svim poslovima koje Džamići obavljaju, odano ih prati podjednako na njivi, voćnjaku ili skupljanju šumskih plodova po livadama i šumama.Zanimljivo je pomenuti da je nedavno u istom malinjaku Lenka pronašla dva mala divlja zeca koje je čitav dan čuvala. Zečevi su nahranjeni i vrćeni u njihovo prirodno stanište.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA