Sedmi Dan otvorenih vrata u Gradskoj kući i prilika za neposredan razgovor sa građanima

Brojni građani Bijeljine iskoristili su još jednu priliku da na Danu otvorenih vrata u Gradskoj kući, odnosno, u neposrednom razgovoru sa gradonačelnkom Ljubišom Petrovićem i njegovim saradnicima, izlože probleme s kojim se suočavaju, ali i predlože rješenja za unapređenje kvaliteta života u Semberiji.

Sedmi Dan otvorenih vrata u Gradskoj kući i prilika za neposredan razgovor sa građanima
FOTO: Gradska uprava

- Među temama o kojima smo razgovarali sa našim sugrađanima, prije svega bih izdvojio teme koje se tiču funkcionisanja zajednica etažnih vlasnika, odnosno problema građana koji žive u višeporodičnim stambenim objektima. U ovoj oblasti ima nagomilanih problema, ali često je problem i u nedovoljno zakonski regulisanim pitanjima. Mislim da je dobro što su na jednom mjestu predstavnici Кomunalne policije i gradske Inspekcije, kako bismo ušli u suštinu problema i pokušali da nađemo rješenja. Naš posao jeste da nađemo rješenja za probleme, koje je nekad moguće riješiti brzo, ali u nekim slučajevima potrebna je dodatna dokumentacija, što samim tim, odlaže mogućnost rješenja - pojašnjava gradonačelnik Petrović.

Na sedmom Danu otvorenih vrata građani su podnijeli i nekoliko inicijativa za asfaltiranje puteva u seoskim mjesnim zajednicama.

- Asfaltiranje pojedinih dionica puteva u mjesnim zajednicama je u planu i sva budžetska sredstva predviđena za izgradnju komunalne infrastrukture biće uložena u poboljšanje života u seoskim i gradskim mjesnim zajednicama.Trenutno imamo neprijatnu situaciju da je ponuđač koji je pobijedio na tenderu za košenje putnih pojasa u zapadnom dijelu Semberije odustao od potpisivanja ugovora, zbog niske cijene koju je sam izlicitirao. Gradska uprava će učiniti sve da nađe način da se putni pojasevi kose i u ovim selima, kako bi se građani kretali putevima uz dobru preglednost, kao što je to i u ostatku Semberije - najavio je Petrović.

Mogućnost zaposlenja je i ovom prilikom bila među čestim temama razgovora, a gradonačelnik Petrović je istakao da će prilikom zapošljavanja u Gradskoj upravi biti strogo poštovane zakonske procedure, odnosno, da će Gradska uprava biti primjer transparentnosti prilikom zapošljavanja novih službenika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA