U nedelju otkrivanje spomen biste Draži Mihailoviću

U Bijeljini će u nedjelju, 8. avgusta, biti otkrivena i osveštana spomen bista generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću, najavljeno je iz Odbora za izgradnju spomen biste.

U nedelju otkrivanje spomen biste Draži Mihailoviću

Član ovog odbora Branislav Tomić rekao je Srni da je bista generala u bronzi visoka 80 centimetara djelo akademskog vajara iz Bijeljine Zorana Jezdimirovića, a biće postavljena na postamentu visokom 1,8 metara.

Uz ime i godine rođenja i smrti generala Mihailovića na spomen obilježju će biti ispisano "ministar vojni, vođa pokreta otpora, bez groba".

Tomić je rekao da je riječ o uspješno realizovanom nacionalnom projektu za koji je 15.000 KM obezbijeđeno donacijama naroda Semberije i Majevice i dijaspore.

Spomen-bistu će otkriti generalov unuk Vojislav Mihailović na trgu koji nosi ime ovog generala iz Drugog svjetskog rata.

Iz Odbora za izgradnju je najavljeno da će spomen-biste u 11.00 časova osveštati NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije i da će na svečanosti besjediti akademik Matija Bećković, član Krunskog savjeta i izaslanik prestolonasljednika Aleksandra Drugog Karađorđevića.

Istog dana u 13.30 časova biće organizovana i promocija knjige "Pod prekornim pogledom istorije" autora Radovana Kalabića u Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA