U nedelju otkrivanje spomen biste Draži Mihailoviću

U Bijeljini će u nedjelju, 8. avgusta, biti otkrivena i osveštana spomen bista generalu Dragoljubu Draži Mihailoviću, najavljeno je iz Odbora za izgradnju spomen biste.

U nedelju otkrivanje spomen biste Draži Mihailoviću

Član ovog odbora Branislav Tomić rekao je Srni da je bista generala u bronzi visoka 80 centimetara djelo akademskog vajara iz Bijeljine Zorana Jezdimirovića, a biće postavljena na postamentu visokom 1,8 metara.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Uz ime i godine rođenja i smrti generala Mihailovića na spomen obilježju će biti ispisano "ministar vojni, vođa pokreta otpora, bez groba".

Tomić je rekao da je riječ o uspješno realizovanom nacionalnom projektu za koji je 15.000 KM obezbijeđeno donacijama naroda Semberije i Majevice i dijaspore.

Spomen-bistu će otkriti generalov unuk Vojislav Mihailović na trgu koji nosi ime ovog generala iz Drugog svjetskog rata.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iz Odbora za izgradnju je najavljeno da će spomen-biste u 11.00 časova osveštati NJegovo preosveštenstvo episkop zvorničko-tuzlanski Fotije i da će na svečanosti besjediti akademik Matija Bećković, član Krunskog savjeta i izaslanik prestolonasljednika Aleksandra Drugog Karađorđevića.

Istog dana u 13.30 časova biće organizovana i promocija knjige "Pod prekornim pogledom istorije" autora Radovana Kalabića u Galeriji Centra za kulturu u Bijeljini.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA