Đurđević i Arsenović podigli zastave Srpske ispred Gradske uprave

U Bijeljini su jutros uz intoniranje himni Republike Srpske i Srbije ispred Gradske uprave na jarbol podignute zastave Srpske povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave.

Đurđević i Arsenović podigli zastave Srpske ispred Gradske uprave
FOTO: SLAĐANA R. MRKONJIĆ/RAS SRBIJA

Zastave su podigli predsjednik Skupštine grada Bijeljina Aleksandar Đurđević i šef kabineta gradonačelnika Mladen Arsenović.

Đurđević je rekao novinarima da se narod okupio ispred zgrade Gradske uprave da obilježi Dan srpskog jednstva, slobode i nacionalne zastave koji su Srpska i Srbija ustanovile prethodne godine.

"Jedan je dan, ali je nama veoma važan, posebno zbog saradnje sa Srbijom koja je nikad bolja. Srbija pomaže Republiku Srpsku i mislim da je u svakoj loalnoj zajednici urađen bar neki projekat od naše bratske zemlje, bratskog naroda", rekao je Đurđević.

On je dodao da je zadatak da se ta saradnju produbi i učini sve da u narednom periodu bude još bolja budući da kao isti narod zajedno obilježavamo sve važne datume, te poručio da Drina nikad ne bude granica.Arsenović je rekao da je ovo veličanstven dan u kojem se srpske zastave vijore od Novog Grada do Kosova i Metohije, kada postoji samo jedna srpska zastava ispod koje su svi okupljeni gledajući u maticu

Srbiju.Proslavi obilježavanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave pristupiće i nekoliko političkih partija i organizacija, među kojima Mladi socijaldemokrati i Ujedinjena Srpska.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je prije 103 godine u Prvom svjetskom ratu probijen Solunski front.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA