Uklonjeno obaveštenje iz bolnice zbog koga su "gorele" društvene mreže; doktor ne odustaje: Vratiću ga

Doktor Dragan Martinović čije je obaveštenje danas zapalilo društvene mreže, saznavši da je ono uklonjeno, poručio je da će ga vratiti čim dođe na posao.

Uklonjeno obaveštenje iz bolnice zbog koga su "gorele" društvene mreže; doktor ne odustaje: Vratiću ga
FOTO: Nova.rs/privatna arhiva; printscreen/twitter/DaZivimSan

Doktor prvo nije verovao da mu je obaveštenje skinuto.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"To je netačno, obaveštenje stoji... Možda ga je ipak neko skinuo, ali ja ću ga ponovo vratiti. Kada sam ga okačio, stajalo je tri dana, pa ga je direktor skinuo bez obrsazloženja. Pošto nisam dobio obrazloženje zašto je to učinio, ja sam ga vratio", rekao je Martinović i dodao da će nastaviti da vraća obaveštenje dok ne dobije obrazloženje zašto ne treba tu da stoji."Čak i ako mi zabrane - ja ću se svakako pridržavati onoga što piše u odluci", zaključio je on, a prenela je NovaS.

Obaveštenje iz bolnice u Sremskoj Mitrovici, Službe za očne bolesti koje je izazvalo buru na društvenim mrežama danas je uklonjeno, potvrđeno je RTS-u.

U pisanom odgovoru se navodi da "prema Statutu Opšte bolnice Sremska Mitrovica, izjave daje isključivo direktor ili lice koje direktor ovlasti".

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Lični stav ne može biti stav ustanove. Obaveštenja ne može niko dostavljati u svoje ime na uvid javnosti ukoliko nije odobreno i potpisano od strane direktora. Obaveštenje doktora Martinovića je uklonjeno, a direktor će, u skladu sa svojim ovlašćenjima, izreći opomenu", piše u saopštenju.

Podsetimo, ranije danas na društvenim mrežama pojavila se fotografija iz ordinacije doktora Dragana Martinovića, načelnika Službe za očne bolesti Opšte bolnice u Sremskoj Mitrovici na kojoj je obaveštenje da od pacijenata koji kod njega dolaze na pregled, zahteva potvrdu o vakcinaciji ili PCR test, koji nije stariji od 48 sati.

 

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA