Fond PIO: Dostaviti potvrde o redovnom školovanju

Fond za penzijsko i invalidsko osiguranje Republike Srpske obavještava korisnike porodične penzije da u toku mjeseca septembra i oktobra, za školsku 2021/2022. godinu, vrši obezbjeđivanje i evidentiranje potvrde o redovnom školovanju za djecu korisnike porodične penzije.

Fond PIO: Dostaviti potvrde o redovnom školovanju

Za djecu korisnike porodične penzije, koji pohađaju srednju školu, uzrasne dobi 15-19 godina (1.148 korisnika) potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti, najkasnije, do 23. septembra 2021. godine, i Fond poziva ove korisnike da blagovremeno dostave školsku potvrdu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Za djecu korisnike porodične penzije, studente, starosne dobi 19-26 godina (1.798 kori-snika), potvrdu o redovnom školovanju potrebno je dostaviti do 22. oktobra 2021. godine. Poziv za dostavlјanje školske potvrde za studente Fond će još jednom ponoviti, u oktobru mjesecu.

Fond poziva korisnike porodične penzije, djecu na redovnom školovanju, da školsku potvrdu dostave u najbližu poslovnicu Fonda PIO, za korisnike sa prebivalištem u Republici Srpskoj, a za korisnike sa prebivalištem van Republike u nadležnu filijalu Fonda PIO, kako bi se isplata porodične penzije mogla nastaviti redovno i bez prekida.

O obavezi dostavlјanja potvrde o redovnom školovanju Fond korisnike obavještava i putem pisane poruke na čeku prilikom isplate penzije za mjesec avgust i septembar 2021. godine.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Nedostavlјanje potvrde o redovnom školovanju na vrijeme, u navedenim rokovima, predstavlјaće da sedijete - korisnik porodične penzijeviše ne nalazi na redovnom školovanju i isplata penzije obustavlјa se.

Fond PIO, u okviru zakonskog postupanja, za dostvalјene školske potvrde zadržava pravo da kod škole ili fakulteta,kao izdavaoca, izvrši provjeru ispravnosti tog dokumenta.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA