Sedmi Viva film festival u Bijeljini i još 19 gradova BiH

Viva film festival, pod sloganom: JEDAN FESTIVAL SVI GRADOVI, biće održan od 22. do 26. septembra u 20 gradova u BiH: u Sarajevu, Kaknju, Varešu, Mostaru, Prijedoru, Bijeljini, Visokom, Ljubuškom, Bihaću, Lukavcu, Kladnju, Goraždu, Višegradu, Orašju, Vitezu, Bosanskom Petrovcu, Prnjavoru, Jajcu, Konjicu i Livnu.

Sedmi Viva film festival u Bijeljini i još 19 gradova BiH

Centralna manifestacije otvaranja 7. Viva film festivala, međunarodnog festivala religijskog, ekološkog, turističkog i omladinskog dokumentarnog i kratkometražnog filma biće održana u Domu oružanih snaga BiH u Sarajevu 22.09.2021. godine sa početkom od 19.00 h. Nakon svečane ceremonije otvaranja biće održana premijera dokumentarno-igranog filma Vučedolska jarebica, autora Darka Puharića iz Hrvatske, u filmu igra Armand Assante.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U zvaničnoj selekciji ovogodišnjeg Viva film festivala u kategorijama turizam, ekologija i religija biće prikazan 31 film iz 27 zemalja svijeta. Najboljim filmovima u kategoriji ekološki film, po ocjenama stručnog žirija, pripašće zlatni, srebreni i bronzani leptir. Najboljim u kategoriji religija biće dodjeljeno zlatno, srebrno i bronzano drvo, a za najbolje turističke filmove autori će osvojiti zlatnu, srebrnu i bronzanu klapu za najbolji turistički film.

Najboljem filmskom ostvarenju 7. VIVA film festivala biće dodjeljeno prestižno priznanje GRAND PRIX.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

U revijalnom dijelu festivalskog programa, biće prikazano 10 najboljih omladinskih filmova nastalih u VIVA školi filma, u proteklih nekoliko godina. Zadnjeg dana Festivala u Visokom će biti održana revija nagrađenih filmova, ovogodišnjih pobjednika.

Kao i prethodnih godina glavni medijski pokrovitelj Viva festivala je BHRT u čijem programu će se u vrijeme trajanja Festivala emitovati festivalske hronike.

Online projekcije svečanog otvaranja Festivala, projekcije filmova i ceremonija proglašenja pobjednika biće dostupne od 22.-25.09. od 19.00 h na www.vivaba.com i facebook stranici Vivafilmfest.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA