Likvidirano 69 firmi, pred gašenjem još 30

  • BiH
  • 21. Sep 2021.

U BiH je u posljednjih mjesec dana zaključen likvidacioni ili stečajni postupak u 69 preduzeća, dok je kod 30 taj postupak pokrenut.

Likvidirano 69 firmi, pred gašenjem još 30
FOTO: Nezavisne novine

Prema sudskim registrima, u BiH je od 18. avgusta do 16. septembra ove godine pokrenut ili zaključen stečajni ili likvidacioni postupak u 99 firmi, dok je u 12 firmi obustavljen ili odbijen postupak likvidacije i stečaja.

Na spisku se nalaze 82 firme iz FBiH i 29 iz RS.

Na spisku su, između ostalih, i dvije visokoškolske ustanove i to „Koledž za poslovni menadžment" Gradiška kod kojeg je otvorena i zatvorena likvidacija, te je brisan iz sudskog registra i kod Visoke škola "College za ekonomsko-pravne nauke" Trebinje kod koje je otvoren stečaj.

Ugašeni su, između ostalog, KP "Čistoća" Vlasenica, "Interkont armature" Banjaluka, "Medic-box" Banjaluka, "Hydroprojekt MN" Banjaluka, "Kanko" Prijedor, „Novi graditelj" Kozarska Dubica, „Izolater" Trebinje.

Među preduzećima FBiH koja su likvidirana nalaze se „Central Broker Haus group" Sarajevo, „Muhibić" Konjic, "INkluziV" d.o.o. Orašje, „Velkem" Doboj Istok, „Kanashka Real Estate" Sarajevo, „Panorama Investments" Sarajevo i druga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA