Bijeljina: Virusom korona zaraženo 96 djece školskog uzrasta

U Bijeljini je od početka školske godine na virus korona bilo pozitivno 96 djece školskog uzrasta, rekao je Srni epidemiolog u Domu zdravlja Mladen Grujičić.

Bijeljina: Virusom korona zaraženo 96 djece školskog uzrasta

"Iz sedmice u sedmicu je sve veći broj djece koja su pozitivna na virus korona i, zaključno sa jučerašnjim danom, aktivno je 80 slučajeva, a 16 je već izašlo iz nadzora", naveo je on.

Grujičić kaže da situacija sa zaražavanjem školske djece prati situaciju među opštom populacijom, a na ovom području epidemiološka situacija se pogoršava od kraja jula.

"Trend obolijevanja među djecom, za razliku od prethodne godine, prati trend obolijevanja među odraslom populacijom", istakao je epidemiolog i pozvao sugrađane da se vakcinišu protiv virusa korona.

On je naveo da odrasli koji se vakcinišu štite sebe, ali i djecu, jer što god je bolja epidemiološka situacija među opštom populacijom, biće bolja i među djecom.

"Svima nam je cilj zdravlje djece, ali i da pokušamo da ove školske godine bude što manje onlajn nastave a što više nastave uživo, jer je to potrebno za razvoj naše djece i njihovo mentalno i opšte zdravlje", poručio je Grujičić.

Prema njegovim riječima, neophodno je da svi građani poštuju propisane mjere održavanja fizičke distance i nošenja zaštitnih maski, a najbolja zaštita je što veći procenat vakcinacije protiv virusa korona.

U Republici Srpskoj trenutno je virusom korona zaraženo 529 djece školskog uzrasta, rečeno je Srni u Ministarstvu prosvjete i kulture Srpske, pozivajući se na podatke koje dostavlja Institut za javno zdravstvo Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA