Počinju "Dani Srpske u Srbiji"

Manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" biće svečano otvorena večeras u Beogradu u prisustvu zvaničnika Srpske i Srbije, kao i brojnih gostiju.

Počinju "Dani Srpske u Srbiji"

Manifestacija, koju Predstavništvo Republike Srpske u Srbiji ove godine organizuje deveti put, počeće u 20.00 časova u Narodnom pozorištu.

Predviđene su pozdravne riječi šefa Predstavništva Mlađena Cicovića kao domaćina manfestacije, kao i NJegove svetosti patrijarha srpskog Porfirija, koji će dati blagoslov, a potom će se obratiti potpredsjednik Vlade Srbije Maja Gojković, te premijer Republike Srpske Višković, saopšteno je iz Predstavnštva Srpske u Srbiji.

Očekuje se da će svečanosti prisustvovati najviši predstavnici Srpske i Srbije, među kojima predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović i ministar uprave i lokalne samouprave Republike Srpske Senka Jujić, kao i brojne visoke zvanice, generali vojske i policije dvije države, akademici, istaknuti umjetnici i privrednici.

Svečanost će početi intoniranjem himni Srpske i Srbije "Moja republika" i "Bože pravde". U umjetničkom dijelu programa biće održan koncert Simfonijskog orkestra Banjalučke filharmonije.

"Dani Srpske u Srbiji" održavaće se u 11 gradova u Srbiji, a biće završeni 29. septembra u Novom Sadu.

Ove godine u okviru manifestacije će, osim u Beogradu i Novom Sadu, događaji biti organizovana Kruševcu, Kraljevu, Kragujevcu, Šidu, Kikindi, Zrenjaninu, Sečnju, Subotici i Nišu.

Tokom osam dana manifestacije biće organizovane i dvije velike promocije investicionih potencijala poslovnih slobodnih zona Republike Srpske, od kojih će prva održana danas u Privrednoj komori Srbije u Beogradu, a druga, 29. septembra u Privrednoj komori Vojvodine.

Poseban akcenat će se staviti na regiju Podrinja, a biće predstavljene i poslovne i slobodne zone četiri grada Republike Srpske - Prijedora, Gradiška, Zvornika i Trebinja.

Ove godine biće predstavljena i turistička ponuda Republike Srpske - od Jahorine preko raftinga na Tari i Vrbasu, do banjskog turizma i mogućnosti zajedničkog nastupa Srbije i Republike Srpske na turističkim sajmovima u Evropi i svijetu.

Biće organizovani i susreti gradova iz Republike Srpske sa zbratimljenim opštinama i gradovima u Srbiji, ali i nova bratimljenja.

Publici u Srbiji biće predstavljeni i umjetnički programi - šest pozorišnih predstava za odrasle i jedna za djecu, pet koncerata ozbiljne, zabavne i rok muzike i jedan književni program.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 08:00

    7°C
  • 11:00

    11°C
  • 14:00

    17°C
Oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

86 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 1cm

Podaci ažurirani: 27. Apr 2024. 05:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI