Ćurčić završio preuzimanje bijeljinskog „Napretka“

Vlasnik „Sloboproma“ Slobodan Ćurčić završio je preuzimanje preduzeća „Napredak“ iz Bijeljine i, nakon što je postao jedini vlasnik, ta firma više nije akcionarsko društvo i juče je „skinuta“ sa Banjalučke berze.

Ćurčić završio preuzimanje bijeljinskog „Napretka“
FOTO: Capital.ba

Vanredna skupština akcionara „Napretka" održana je 16. septembra i usvojene su odluke o promjeni pravne forme te o osnivanju društva sa ograničenom odgovornošću (d.o.o).

„Nakon promjene pravne forme „Napredak" preuzima sva prava i obaveze kao i sve zaposlene radnike koji su u radnom odnosu u akcionarskom društvu", navedeno je u odlukama.

Nakon toga, direktor Banjalučke berze Milan Božić juče je donioRješenje o privremenom zaustavljanju trgovanja akcijama „Napretka".

Osnovni kapital društva iznosi2,5 miliona maraka.

CAPITAL je u januaru ove godine objavio da je Ćurčić, nakon ulaska u vlasništvo „Banje Vrućice" u Tesliću, a preko nje i u hotel „Bistrica" na Jahorini,spreman da preuzme i preduzeće „Napredak" iz Bijeljine.

„Napredak" je preduzeće registrovano za trgovinu na malo i iznajmljivanje i upravljanje nekretninama.

Prošle godine ta firma zabilježila jedobit od323.171 KM.

Ćuričić je ranije naveo da mu je cilj i namjera„zadržavanje postojeće djelatnosti emitenta, te povećanje iznosa dividende kroz ostvarivanje upravljačke funkcije, obezbjeđivanje stabilanog i dugoročanog rasta prihoda i profita".

Ćurčić je vlasnik kompanije „Sloboprom" koja je osnovana u Lončarima 1990. godine i jedan je od trgovačkih lidera u oblastima veleprodaje i maloprodaje bijele tehnike i peći na čvrsto gorivo.

U oblasti građevine bavi se izgradnjom i rekonstrukcijom objekata, a u vlasništvu „Sloboproma" su i tržni centari „Emporium" u Banjaluci i Bijeljini, Robna kuća Modriča, „Sloboprom's" Brčko. U sastavu firme posluju i hoteli „Jelena" u Banjaluci i Brčkom, te „Ruski dom" na Jahorini.

„Sloboprom" je u posljednje tri godine kupio akcije „Banje Vrućice" u Tesliću, koja je zatim kupila hotel „Bistricu" na Jahorini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

12°

  • 11:00

    13°C
  • 14:00

    16°C
  • 17:00

    18°C
Vedro
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

137 cm

Promjena: -6cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 07:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI