Radnik golom Batara savladao Zrinjski

Fudbaleri Radnika priredili su senzaciju u 10. kolu Premijer lige Bosne i Hercegovine i na Gradskom stadionu u Bijeljini savladali ekipu Zrinjskog rezultatom 1-0.

Radnik golom Batara savladao Zrinjski
FOTO: N1

Trenutak odluke desio se u osmoj minuti susreta. Iskusni Velibor Đurić je maestralno izveo slobodan udarac, a Bojan Batar glavom matirao Luku Kukića za veliku pobjedu svog tima.

Nakon toga viđena je velika dominacija tima koju sa klupe predvodi Sergej Jakirović. Prijetili su najprije u 23. minuti Šipovac i Kamenar, ali su njihovi udarci završili preko gola golmana Sameda Hodžića.

Imao je Zrinjski terensku inicijativu, ali su teško ulazili u prilike. Do kraja prvog poluvremena prijetio je Šipovac volej udarcem, ali je i ovaj pokušaj završio preko gola.

Bašić na samom startu drugog poluvremena pokušava sa velike udaljenosti topovskim udarcem, ali je njega uz dosta napora u korner izbacio mladi Hodžuć. Dvije minute kasnije šutirao je Kamenar, ali nije imao sreće. Njegov pokuaš zavšio je na prečki gola Radnika.

Prijetio je i Radnik u 62. minuti. Marković je pokušao, ali direktno u golmana Zrinjskog.

U 68. minuti prijetio je i Zlomislić, ali je njegov udarac zaustavio Hodžić koji je večeras bio heroj tima iz Bijeljine.

Pokušao je u samom finišu susreta i Ivan Jukić iz velike udaljenosti, ali je njegov udarac otišao preko gola.

Premijer liga BiH - 10. kolo:

FK Radnik 1-0 HŠK Zrinjski (Batar)

FK Radnik: Hodžić, Nikić, Šubert, Batar, Sušić, Popara, Ristanović, Gajić, Gogić, Đurić, Marković.

HŠK Zrinjski: Kukić, Tičinović, Barišić, Ćorluka, Jakovljević, Savić, Zlomislić, Kamenar, Juranović, Šipovac, Bilbija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA