Aleksandar Savić izabran za predsjednika Boračke organizacije RS

Aleksandar Savić danas je izabran za predsjednika Predsjedništva Boračke organizacije Republike Srpske.

Aleksandar Savić izabran za predsjednika Boračke organizacije RS

Savić, koji je izabran na današnjoj sjednici Predsjedništva BORS-a koja je održana u Istočnom Sarajevu, rekao je da je Predsjedništvo BORS-a razmataralo značajne teme za boračku populaciju i ovu organizaciju.

"Određena konsolidacija je postignuta, a imamo najavu sa terena da će naredne sjednice Predsjedništva bite posjećene i od onih članova koji su na neki način možda bojkotovali, ali i iz zdravstvenih razloga nisu prisustvovali današnjoj sjednici", naveo je Savić i dodao da je sjednica održana u tolerantnoj atmosferi.

Savjetnik ministra rada i boračko-invalidske zaštite Republike Srpske general Milan Torbica istakao je da ga je sjednica ohrabrila jer je Predsjedništvo BORS-a vrlo zrelo, konkretno i kvalitetno nastavilo rad organizacije, što i nije smjelo da dođe u pitanje.

On je dodao da su razmatrane veoma značajne teme za BORS, odnosno borce.

"Rješavaju se statusna pitanja boraca i prijedlog je da se rješava status Boračke organizacije kao najmasovnije, najveće organizacije proistekle iz odbrambeno-otadžbinskog rata. Ministarstvo je dalo svoje mišljenje i uglavnom je saglasno sa onim pitanjima koje je pokrenula Boračka organizacija. Međutim, nije na Ministarstvu da daje konačnu odluku jer je to memorandum saradnje između ove organizacije i Vlade Republike Srpske i tako će i biti", istakao je Torbica.

On je napomenuo da podržavaju rad BORS-a i pitanja koja pokreću, u zavisnosti od materijalnih mogućnosti Vlade.

Delegacija Predsjedništva BORS-a danas je položila vijenac na Vojničkom groblju u Miljevićima u Istočnom Sarajevu, a tome je prethodio sastanak sa gradonačelnikom Istočnog Sarajeva Ljubišom Ćosićem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
  • 02:00

    6°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

179 cm

Promjena: 2cm

Sava Jamena

310 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 16:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI