Književno veče bijeljinske podružnice Udruženja književnika Srpske

Narodna biblioteka "Filip Višnjić" večeras je organizovala književno veče za članove bijeljinske podružnice Udruženja književnika Republike Srpske, za šta nije bilo uslova u proteklih godinu i po dana zbog epidemije virusa korona.

Književno veče bijeljinske podružnice Udruženja književnika Srpske

Direktor Biblioteke Željana Arsenović izrazila je zadovoljstvo što postoji saradnja sa bijeljinskom podružnicom Udruženja književnika Republike Srpske, za koju očekuje da će i dalje biti na zavidnom nivou.

Predsjednik Podružnice Bijeljina Momčilo Koprivica rekao je novinarima da su se književnici okupili poslije dužeg vremena i "književnog posta" jer u posljednjih godinu i po dana nisu imali priliku da to učine zbog virusa korona.

Književnik Milena Drpa, član Udruženja književnika Republike Srpske i Udruženja književnika Srbije, rekla je novinarima da u Modriči, gdje vodi književni klub, radi sa mladim stvaraocima.

"U Bijeljini sam kao član Podružnice Bijeljina - Udruženja književnika Srpske, jer mi je bliža nego Banjaluka i jer u Bijeljini poznajem divne ljude sa kojima se srećem na književnim druženjima", rekla je Drpa.

 

Potpredsjednik Udruženja književnika Republike Srpske Jelina Đurković novinarima je rekla da večeras rade i druže se uprkos "nejunačkom vremenu"."Riječ - odnosno poezija mora da ispliva i kad je najteže, te smo i večeras slušali poeziju koje smo se uželjeli", rekla je Đurkovićeva.

Večerašnje književno veče održano je uz preduzimanje svih neophodnih higijensko-epidemioloških mjera.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

15°

  • 17:00

    15°C
  • 20:00

    14°C
  • 23:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

147 cm

Promjena: -1cm

Sava Jamena

311 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 25. Apr 2024. 14:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI