Potencijali Srpske promovisani u Kruševcu

U Kruševcu je juče, u okviru Manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, promovisana turistička ponuda Republike Srpske, a predstavnici turističkih organizacija Bijeljine i grada domaćina dogovorili unapređenje saradnje.

Potencijali Srpske promovisani u Kruševcu
FOTO: Srna

Predstavljanje Republike Srpske i njenih potencijala Kruševljanima počelo je na Trgu glumaca promocijom turističke ponude Srpske, gdje su štand republičke i lokalnih turističkih organizacija posjetile Tatjana Duvnjak i Jelena Kusmuk iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji i direktor Turističke organizacije Kruševca Suzana Milosavljević.

"Veliko nam je zadovoljstvo što su Turistička organizacija Republike Srpske i Turistička organizacija Bijeljine danas u Kruševcu, jer je to prilika da razmijenimo iskustva i doprinijeli da naši građani posjete Republiku Srpsku, kao i da gosti iz Republike Srpske dođu u Kruševac", rekla je Milosavljevićeva.

Direktor Turističke organizacije Bijeljina Jasmina Abdulahagić navela je da su na štandu predstavljene turističke ponude šest gradova Srpske, saopšteno je iz Predstavništva Republike Srpske u Srbiji.

Delegaciju Predstavništva RS i Turističke organizacije Bijeljina u gradskoj upravi Kruševca ugostili su pomoćnik gradonačelnika Jelena Todorović, pomoćnik gradonačelnika za poljoprivredu Markom Kneževićem i Suzana Milosavljević.

Predstavnici turističkih organizacija Kruševca i Bijeljine tokom razgovora su razmijenili iskustva.

Domaćinima su se za gostoprimstvo zahvalile Tatjana Duvnjak i Jelena Kusmuk, koje su im predstavile program ovogodišpnje manifestacije "Dani Srpske u Srbiji" i ukazale da je akcenat stavljen na unapređenje saradnje gradova i opština Srpske i Srbije.

Program manifestacije "Dani Srpske u Srbiji", koji se održava u Kruševcu, završen je u gradskom pozorištu, gdje je bijeljinsko Gradsko pozorište "Semberija" izvelo predstavu "Komedija ometena u razvoju", urađenu po motivima Rableovog satiričnog romana "Gargantua i Pantagruel".

Tekst je napisao Milivoje Mlađenović, predstavu je režirao Dušan Tuzlančić, a u njoj igraju glumci iz pet akademija u regionu.

Deveta manifestacija "Dani Srpske u Srbiji" danas će biti nastavljena u Kraljevu i u Šidu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA