Srećan Vam Dan grada Bijeljina!

Današnji dan je u našoj istoriji upisan kada je Bijeljina prvi put poslije dvije godine okupacije osvanula slobodna od fašista. Nažalost, to nije bio kraj okupaciji i prošlo je još vremena do konačne pobjede nad najvećim zlom koje je zadesilo svijet.

Srećan Vam Dan grada Bijeljina!

Borba za slobodu kakva je vođena tih godina, je srećom iza nas. Ipak, naivno je vjerovati da je fašizam zauvijek nestao. Zato je svakodnevna dužnost svakog od nas da se svojim načinom života i rada borimo za slobodu - svoju i slobodu drugih ljudi. Na slobodu koju su naši preci izborili treba da budemo ponosni. Treba da budemo ponosni i na naš grad i našu ravnicu koju volimo, obrađujemo i koja nam daje plodove

Sloboda je i zdrava životna sredina, dobre škole i bolnice, pravo na posao, lijepo djetinjstvo, dostojanstvena starost, međusobno uvažavanje razlika. I borba za te ciljeve nema ni početka ni kraja. Od uspjeha u toj borbi zavisi i budućnost našeg grada.

Svi imamo ovakve ili onakve političke stavove. I dobro je da ti stavovi nisu svi isti, i to je pokazatelj slobode. Ipak, vjerujem da se možemo složiti da je antifašizam minimum oko kojeg se svi možemo okupiti. Ravnopravnost svih ljudi u Semberiji je i preduslov da napredujemo, umjesto gubljenja vremena na sukobe i neslogu.

Večeras će biti i uručena gradska priznanja onima koji su se u prethodnom periodu istakli u svom radu i doprinijeli da Bijeljina bude naprednija i humanija lokalna zajednica. Čestitam od srca svim dobitinicima i želim im da budu još uspješniji u svojim poslovnim i životnim poduhvatima.

Svima Vama još jednom želim srećan Dan slobodnog Grada Bijeljina!

Aleksandar Đurđević
Predsjednik Skupštine grada Bijeljina

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA