Kad frizer ne sluša kako treba da šiša to može da ga košta 230.000 evra

Frizerskom salonu u Indiji naloženo je da na ime odštete plati 20 miliona rupija, to jest oko 231.000 evra. Razlog za tako visoku kaznu je pogrešna frizura.

Kad frizer ne sluša kako treba da šiša to može da ga košta 230.000 evra
FOTO: Depositphotos

U obrazloženju presude, sud je primetio da je žena zbog duge kose dobijala angažmane sa firmama koje proizvode ili prodaju proizvode za kosu, pišeMalaj mejl.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Manekenki su u salonu odsekli kosu potpuno drugačije u odnosu na ono što je tražila i tako joj naneli veliki gubitak na poslovnom planu.

Salonu, koji je deo istaknutog lanca hotela u Delhiju, omogućeno je da se žali na presudu, preneo jeBi-Bi-Si.

Manekenka je otišla u hotel 2018. godine da se ošiša i dala je posebna uputstva osoblju o izgledu koji želi.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Sudski dokumenti otkrili su da joj je frizerka ošišala veliki deo kose, „ostavljajući samo desetak santimetara niz rame".

„Ne može više da vidi svoj odraz ogledalu. Njen posao podrazumeva komunikaciju sa ljudima što znači da mora da bude uključena u sastanke i interaktivne sesije. Ali izgubila je samopouzdanje zbog kose", navodi se u sudskom nalogu.

Kada se požalila salonu, ponuđen joj je besplatan tretman kose kao nadoknadu za grešku.

Žena je rekla sudu da je tretman bio „sumnjiv i da je rezultirao dodatnim oštećenjem njene kose".

„Takođe je pretrpela gubitak prihoda zbog mentalnog sloma nakon pogrešne frizure, a nakon toga i mučnog tretmana. Napustila je i posao. Dve godine nakon ovog incidenta suočavala se sa bolom i traumom", navodi se u saopštenju suda.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA