Bijeljina: Izdata upotrebna dozvola za gasovod

Bijeljinsko gradsko Odjeljenje za prostorno uređenje izdalo je rješenje o upotrebnoj dozvoli investitoru “Bijeljina gas” za objekat javne infrastrukture, odnosno gasovod čime su stovreni uslovi da ovo preduzeće obezbijedi distribuciju gasa ka krajnjim korisnicima - pravnim i fizičkim licima.

Bijeljina: Izdata upotrebna dozvola za gasovod
FOTO: Profimedia

Izdavanjem upotrebne dozvole okončan je investicioni ciklus izgradnje gasovoda, koji traje od 2009. godine u koji je uloženo više desetina miliona evra, što potvrđuje uspješnu saradnju između institucija Republike Srbije i Republike Srpske, kao i Grada Bijeljina, saopšteno je iz Gradske uprave.

U saopštenju se ističe da se u narednom periodu očekuje da "Bijeljina gas", čiji je osnivač i Grad Bijeljina, definiše uslove, način i cijenu pojedinačnih priključaka ka potrošačima.

"Ovaj projekat će omogućiti distribuciju i korišćenje drugog vida energije, kako bismo smanjili emisiju ugljen-dioksida u atmosferu i korišćenje fosilnih goriva, a sve sa ciljem praćenja globalnih trendova u borbi protiv klimatskih promjena", ističu iz Gradske uprave.

Iz Gradske uprave preciziraju da je upotrebna dozvola izdata 22. septembra za objekat javne infrastrukture koji se sastoji od gasovoda srednjeg pritiska, distributivne gasne mreže, kućnih gasnih priključaka i dvije mjerno-regulacione stanice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA