Pljačka u Italiji po scenariju iz serije "Lupin"

Jedan muškarac rekao je policiji da je oponašao stil uglađenog lopova Asane Diopa iz francuske TV serije "Lupin" kada je pokušao da opljačka crkvu u gradu Monca.

Pljačka u Italiji po scenariju iz serije "Lupin"
FOTO: Ulrike Leone/Pixabay

U kožnoj jakni, sličnoj onoj koju je nosio protagonista "Netfliskove" serije, neimenovani 21-godišnjak rekao je da je čekao da se oglase crkvena zvona kako bi prigušio zvuk udarca u staklena vrata oratorija u subotu uveče, prenosi Gardijan.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Policiji je rekao da je pomno proučavao uglađene tehnike Asane Diopa, koji tumači lik lopova Lupina, prije nego što je pokušao pljačku. Ali, stvari nisu tekle baš po planu.

Nakon što je ušao u crkvu u Monci ukrao je 21 evro iz blagajne. Otišao je i sa flašom gaziranog soka od narandže.

Ali, povrede nastale tako što je rukom razbio staklena vrata bile su prevelike i ubrzo po povratku kući pozvao je pomoć.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema izvještajima iz italijanske štampe, čovjek je u početku smislio priču o tome da su ga napale i opljačkale tri osobe i da su otuda i povrede. Ali, onda se rasplakao pred policijom, priznao krivicu i objasnio da ga je inspirisao niko drugi do junak iz "Netfliksove" serije.

Lopovi u Italiji često primjenjuju smjele taktike. Tako su "lopovi akrobate", četvoročlana banda uhapšena u januaru u Milanu nakon što su navodno nadzirali kretanje gradskih slavnih i uticajnih ljudi na Instagramu locirali zgrade u kojima žive i opljačkali njihove domove.

Prije hapšenja, banda je uspjela da ukrade robu vrijednu hiljade evra, uključujući nakit, dizajnerske torbe i satove marke "Roleks".

Lupin je zasnovan na francuskom izmišljenom liku Arsen Lupin. Diopa glumi Omar Si.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA