Sužen krug osumnjičenih: Pronađene tri vrste dokaza koji otkrivaju ubicu Đokića?

Policija je uspjela da na mjestu paljenja tijela tročlane porodice Đokić - Gorana, Gordane i Lidije uzme tri vrste dokaza koji se trenutno vještače. Kako Blic saznaje, radi se i o fizičkim, biološkim i trasološkim dokazima.

Sužen krug osumnjičenih: Pronađene tri vrste dokaza koji otkrivaju ubicu Đokića?
FOTO: BRANKO JANAČKOVIĆ, PRIVATNA ARHIVA/RAS SRBIJA

Iako su inspektori za ovih 18 dana koliko je prošlo od zločina suzili krug osumnjičenih, njegovo hapšenje uslijediće nakon završenih vještačenja.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

- Tijela su bila prekrivena lišćem, granjem i letvama. Na njima je bilo DNK-a tragova. Sada se svaki detalj veštači i zbog istrage policija ne izlazi sa više detalja - objašnjava naš izvor.

Kako Blic saznaje, istražitelji su uspeli da uzme otiske stopala, ali i od guma od automobila. Na ruku im je išlo i suvo vrijeme koje je bilo na dan kada su nađena tijela Đokića i dva tri dana kasnije.

- Ubica ili više njih nije mogao da ne ostavi nekoliko tragova. Dok je bacao granje i letve nije koristio rukavice. Takođe, biće poznato kojim se vozilom udaljio nakon zločina jer su nađeni tragovi automobilskih guma. Sve se vještači, a u okolini Aleksinca i Niša nije nađen nijedan zapaljen automobil što potvrđuje i to je ubica ili više njih veruju da je zločin izveden savršeno - dodaje naš izvor.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema riječima našeg izvora, policija i ne izlazi sa više detalja jer bi i najmanji mogao da pokvari istragu i ubica ostane bez kazne. Svi DNK tragovi se veštače i biće upređeni sa onima koji se nalaze u bazi.

Prema riječima advokata Tome File, ubicu treba tražiti među Đokićevim najbližima. Bilo da je riječ o rodbini ili saradnicima. On je takođe rekao da policija ozbiljno radi na ovom slučaju da su sa mesta gdje su zapljena tijela, ali i tako gdje je nađen automobil uzeli sve moguće dokaze koji mogu koristiti na rasvetljavanju ovako velikog zločina.

- Goran je povezao ubicu, ali u zločinu su učestvovale najmanje dvije osobe. Ovako nešto se dugo planiralo i fizički nije mogao da uradi jedan čovek. Vjerujem da je policija uspela da uzme nekoliko dokaza koji će dovesti do hapšenja ubica. I dalje tvrdim da pištolj nije bačen jer da jeste do sada bi bio pronađen - rekao je Fila zaBlic.

Automobil

- On što bi za istragu moglo da bude značajno jeste i automobil crvene boje koji je u nedelju viđen u Moravcu. Taj auto ne pripada nikome od mještana, pa postoji mogućnost da su napadači koristili upravo ovo vozilo. Pregleda se video-materijal, i to ne samo od 26. septembra nego i od prethodnih, ali i narednih dana. Kamere su kobne noći snimile automobil "pasat" kojim su Goran, Gordana i Lidija oko ponoći krenuli ka svom stanu u Aleksincu, ali tamo nikada nisu stigli. Njih je najverovatnije neko presreo u Moravcu i naterao ih da se odvezu u njive, gdje su nađeni mrtvi i spaljeni - kaže izvor upoznat sa istragom i dodaje da se trenutno radi na utvrđivanju činjenica vezanih za pomenuti auto.

Obdukacija Gorana, Gordane i Lidije Đokić, nezvanično, pokazala je da su ubijeni iz vatrenog oružja. Kako bi izgoreli do neprepoznatljivosti njihova tijela natopljena su gorivom. Policija još utvrđuje - motiv zločina, mesto ubistva, šta je telefonima žrtava, ko je ubica i šta je u sefu vlasnika menjačnice.

Majka

Goranova majka policiji, ali i novinarima je ispričala da veruje da je motiv napada samo novac. Svi su znali da Đokić zbog bolova u nozi nije mogao svaki dan da ide u banku, pa je novac nosio sa sobom. Zbog tog saznanja tri puta je napadan. Međutim, četvrti put ubica je zločin do sitnih detalja isplanirao, ali inspektori još ne mogu zvanično da tvrde da li je u pitanju korstoljublje ili osveta.

Cvijeće

Pred vratima mjenjačnice u Aleksincu, ostavljena su tri buketa cvijeća kao i jedna bijela ruža, verovatno, u znak spomena na Lidiju, najtragičniju žrtvu strašnog zločina, čije je tijelo spaljeno do neprepoznatljivosti.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA