Serija "Squid Game" ruši sve rekorde, gledali je u 111 miliona domova

Popularnu dramsku seriju Squid Game na korejskom jeziku na Netflixu je pogledalo 111 miliona porodica širom svijeta te je postala Netflixov najuspješniji izvorni sadržaj, izvijestio je u srijedu američki streaming div.

Serija "Squid Game" ruši sve rekorde, gledali je u 111 miliona domova
FOTO: Netflix

Od početka prikazivanja 17. septembra, drama o preživljavanju od devet epizoda zauzela je prvo mjesto na popularnim Netflixovim TV ljestvicama u 94 zemlje, uključujući Sjedinjene Države, Britaniju i Francusku, navodi Netflix, a prenosi južnokorejska novinska agencijaYonhap.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Konkretno, u SAD-u je Squid Game postala prvi sadržaj koji nije na engleskom jeziku, a koji je ostao na prvome mjestu 21 dan zaredom.

"Otkako je Netflix pokrenuo svoju korejsku uslugu 2015. godine, cilj nam je bio prikazati kvalitetan sadržaj korejske proizvodnje onima koji vole korejske serije širom svijeta", rekla jeKim Min-young, potpredsjednica za sadržaj u azijsko-pacifičkoj regiji, isključujući Indiju.

"Squid Game pomogla nam je ostvariti san", rekla je.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Radnja serije Squid Game, koju je režirao i napisao Hwang Dong-hyuk, prikazuje stotine ljudi koji se takmiče  usmrtonosnim verzijama korejskih dječjih igara kako bi osvojili novčanu nagradu od 45,6 milijardi wona (38,5 miliona američkih dolara), piše Hina.

 

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA