NOVI REKORD ĐOKOVIĆA O ovom ni Federer ne može da sanja

Sjajne vijesti za Novaka Đokovića stigle su sinoć sa turnira u Indijan Velsu, gde je Grigor Dimitrov poslije velikog preokreta, u osmini finala srušio favorizovanog Danila Medvedeva.

NOVI REKORD ĐOKOVIĆA O ovom ni Federer ne može da sanja
FOTO: DepositPhotos / BoskoJr

Na ovaj način bugarski teniser je zaustavio Medvedeva u pohodu na prvo mesto na ATP listi, koje mu se smiješilo u slučaju osvajanja turnira u "kalifornijskoj pustinji" i pomogao Đokoviću da nastavi impresivan niz vladavine, piše Srpska Info.

Ovo praktično znači da Novak Đoković ni na koji način ne može da izgubi zvanje najboljeg na svijetu, barem do 22. novembra, a kako stoje stvari na putu je da i ovu kalendarsku godinu okonča kao prvi reket planete.

Time bi Novak oborio još jedan rekord i ispisao istoriju tenisa, pošto bi mu 2021. godina bila ukupno sedma koju je završavao na vrhu ATP liste, a to do sada nije polazilo za rukom nijednom teniseru.

Prošle godine naš as je izjednačio dostignuće Pita Samprasa, koji je šest puta uspijevao da sezonu završi kao najbolji na svetu, a sada ima veliku šansu da to i nadmaši. Sve što mu je za to potrebno je jedan dobar rezultat do kraja godine, a to bi recimo bilo finale Mastersa u Parizu, za koji je Novak prijavio učešće.

Đoković do kraja sezone ne brani mnogo bodova, pošto prošle godine nije ni učestvovao na Mastersu u prestonici Francuske, u Beču je iznenađujuće ispao već u četvrtfinalu, dok je na završnom Mastersu u Londonu takmičenje u polufinalu.

Sa druge strane Medvedev brani veliki broj bodova u finišu sezone, pošto je prošle osvojio titulu u Parizu, kao i na završnom mastersu u Londonu, pa neće imati prava na grešku ukoliko želi da prekine Novakovu dominaciju. To sada ipak teško ostvarivo.

Masters u Parizu startuje prvog dana novembra, a Đoković je do sada osvajao ovaj turnir u pet navrata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

  • 02:00

    9°C
  • 05:00

    9°C
  • 08:00

    11°C
Umjereno oblačno
Vodostaji rijeka u Semberiji
Drina Radalj

142 cm

Promjena: 0cm

Sava Jamena

312 cm

Promjena: 0cm

Podaci ažurirani: 26. Apr 2024. 19:00

BDBOX oglasi SVI OGLASI