Dodik: Do kraja iduće sedmice Agencija za lijekove neće djelovati u Srpskoj

Srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas u Istočnom Sarajevu da od kraja iduće sedmice Agencija za lijekove i medicinska sredstva BiH neće djelovati u Republici Srpskoj i najavio da će Narodna skupština usvojiti leks specijalis koji će regulisati pitanje snabdijevanja bolnica.

Dodik: Do kraja iduće sedmice Agencija za lijekove neće djelovati u Srpskoj
FOTO: Srna

"Mi ćemo za 2-3 dana predložiti leks specijalis Narodnoj skupštini koja će to usvojiti i regulisati pitanje snabdijevanja bolnica na način kako smo danas razgovarali i postigli opštu saglasnost", rekao je Dodik na konferenciji za novinare.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Prema njegovim riječima, suština tog zakona jeste da će biti proglašeno nevažećim djelovanje Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH na prostoru Republike Srpske i uspostavljen novi sistem.

"Ako Srbija može da koristi sve ono što joj stoji na raspolaganju kako bi obezbijedila kiseonik, koji je valjan i za djecu, onda možemo i mi. I mi ćemo to uraditi", naglasio je Dodik.

On je rekao da je direktor Agencije za lijekove i medicinska sredstva BiH Aleksandar državni neprijatelj broj jedan Republici Srpskoj.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

"Može da se preseli u Federaciju i da nastavi da izmišlja stvari", poručio je Dodik nakon sastanka zvaničnika Republike Srpske sa direktorima bolnica u Srpskoj.

 

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA