Savez ignoriše klubove: Kancelarija promijenila sudije iz Srpske

  • BiH
  • 16. Oct 2021.

Prepucavanja i sukobi u Košarkaškom savezu Bosne i Hercegovine se nastavljaju i već sad su najveći gubitnici klubovi.

Savez ignoriše klubove: Kancelarija promijenila sudije iz Srpske
FOTO: Goran Šurlan/RAS Srbija

Kancelarija saveza uporno pokušava da „proturi" svoj raspored i žrijeb iako on nije ni legalan ni legitiman jer za njega nisu glasali članovi iz Košarkaškog saveza Republike Srpske.

Savez tako najavljuje takmičenje, parove i suđenje iako je jasno da niko iz Republike Srpske neće odigrati mečeve prvog kola i to je nekoliko puta jasno poručeno. Jedinstven stav svih klubova, sudija i delegata je da se mora pronaći kompletno rješenje u skladu sa Statusom i pravilnicima.

Umjesto razgovora, kancelarija saveza nastavlja po starom pa je klubovima iz Srpske sugerisala da traže odgađanje prvog kola, što oni nisu prihvatili. Umjesto da traže dogovor u savezu guraju po svome i očito je da ih ne interesuje mišljenje većine klubova koji žele da svi klubovi iz prošle sezone koji imaju pravo (Borac, Spars i Igokea u drugom dijelu) nastupaju u domaćem šampionatu.

Tako su već odredili i zamjenske sudijske trojke za mečeve prvog kola iako je jasno da Mladost, Leotar i Radnik neće na parket dok se ne pronađe prihvatljivo rješenje.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA