U Srpskoj počinje vakcinacija trećom dozom protiv korone

Treću buster dozu vakcine protiv virusa korona od sutra će moći da prime prioritetne grupe, kao što su osobe starije od 65 godina, hronični bolesnici, rečeno je Srni u Institut za javno zdravstvo.

U Srpskoj počinje vakcinacija trećom dozom protiv korone
FOTO: DragonImages/DepositPhotos

Građani će treću dozu moći da prime u Institutu za javno zdravstvo gdje su već počeli da pozivaju navedene grupe.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Portparol Instituta Milka Mrđa pojasnila je u izjavi za Srnu da će ljudisobe, koje su prve dvije doze primile u drugim domovima zdravlja u Republici Srpskoj, tamo dobiti i treću dozu, ali će prethodno biti pozvani.

Iz Instituta su ranije naveli da je za primanje treće doze potrebno da prođe šest mjeseci od revakcinacije, a da će prvi na listi za primanje treće doze biti osobe starije od 65 godina, te hronični bolesnici, odnosno lica koja su drugu dozu primila prije 31. marta.

Dodali su da treću dozu sada mogu primiti i osobe koje rade na radnim mjestima sa visokom izloženošću, kao što su medicinski radnici, osobe zaposlene u domovima za stara lica, te prosvjetni radnici.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Iz Instituta su naveli da se kao buster doza daje ista vakcina koja je korištena za prve dvije doze vakcinacije, a moguće je primijeniti i različite vakcine, ali preporuku treba da donese nadležni doktor medicine ili doktor medicine na punktu za vakcinaciju.

Građani Republike Srpske koji su primili prve dvije doze u inostranstvu mogu da prime buster dozu u Republici Srpskoj, pod uslovom da imaju validnu potvrdu o prve dvije doze.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA