Pakistan: Otac ubio dvije svoje kćerke i četvoro unučadi

Otac u Pakistanu osumnjičen je da je ubio dvije svoje kćerke i četvoro unučadi zapalivši im kuću jer se jedna od žena udala protiv njegove želje, saopštila je policija.

Pakistan: Otac ubio dvije svoje kćerke i četvoro unučadi
FOTO: Reuters

Manzura Husaina policija lovi nakon što je navodno zapalio kuću koju su sestre Favzija Bibi i Kuršid Mai dijelile u jednom selu u okrugu Muzafargarh u centralnom Pakistanu, rekao je policijski zvaničnik Abdul Madžid.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Suprug Kuršid Mai je, takođe, poginuo u požaru, rekao je Madžid.

Favzija Bibi se udala za Mehbuba Ahmada prije oko 18 mjeseci protiv volje njenog oca. Ušla je u takozvani ljubavni brak, prema zvaničnicima, za razliku od dogovorenog braka.

"Incident je rezultat rivalstva dvije porodice oko ljubavnog braka", rekao je Madžid, dodajući da Husain, otac za kojim se traga, živi u obližnjem selu.

TEKST SE NASTAVLJA NAKON OGLASA

Suprug Favzije Bibi Ahmad rekao je policiji da nije bio kod kuće u vrijeme požara i da je zatekao kuću u plamenu kada se rano ujutru vratio sa posla.

Ahmad je rekao da je njegov četvoromjesečni sin nastradao, zajedno sa troje djece Kuršid Mai od dvije, šest i 13 godina.

Prema podacima Pakistanske komisije za ljudska prava, više stotina žena u Pakistanu svake godine ubiju rođaci zbog udaje bez pristanka ili protiv želje njihove porodice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

SADRŽAJ SE NASTAVLJA NAKON OGLASA